Τρία φεστιβάλ με ταινίες από την Ελλάδα, τη Σκωτία και την Ισπανία, με ελεύθερη είσοδο
DOC TV
7 Μαΐου 2014
Info: Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους από το Scottish Documentary Institute, ομάδα Docutrance. Τρίτη 6 Μαΐου, 20:30, Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57. Είσοδος ελεύθερη.
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ: Τι είναι το ντοκιμαντέρ, αν όχι ένας τρόπος να επεκτείνουμε τους ορίζοντές μας και να ανοίξουμε διάλογο; Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου παρουσιάζει βραδιές ελληνικού ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ.
8/5: «Άννα Βιχ, φωτογράφος» του Σταύρου Καπλανίδη. Η Γερμανίδα φωτογράφος που επέλεξε να ζήσει και να εργαστεί στην Αθήνα και να φωτίσει τόσο την καθημερινότητα στην πόλη, τους τόπους και τους ανθρώπους της, όσο και την πραγματική σχέση της νέας Ελλάδας με την αρχαιότητα.
15/05: «Γιάννης Κούρος Αενάως Κινούμενος» του Ηλία Γιαννακάκη. Ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον Γιάννη Κούρο, τον παγκόσμιο υπερμαραθωνοδρόμο, ο οποίος εδώ και είκοσι χρόνια είναι κορυφαίος στον κόσμο κατέχοντας 152 παγκόσμια ρεκόρ.
22/05: «Εθνικός Κήπος» του Απόστολου Καρακάση. Γυρισμένο εξ ολοκλήρου εντός των ορίων του Εθνικού Κήπου, το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τις ζωές κάποιων θαμώνων, εργαζομένων και επισκεπτών του κήπου στη διάρκεια ενός έτους.
29/05: «Πεθαίνοντας για την Αλήθεια» του Νίκου Μεγγρέλη. Συνταρακτικές ιστορίες δημοσιογράφων που δοκιμάστηκαν στον πόλεμο του Ιράκ.
Info: Ελληνικό Ντοκιμαντέρ στον Ιανό, κάθε Πέμπτη, 8-29 Μαΐου, 22:30. Ιανός Cafe, Σταδίου 24. Είσοδος ελεύθερη.
ΙΣΠΑΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: Εξερεύνηση του σινεμά της Ισπανίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με διεθνώς βραβευμένες ταινίες.
14/05: Η κυψέλη, του Mario Camus. Οι συνέπειες του ισπανικού εμφύλιου πολέμου μέσα από μια ομάδα φίλων που μιλούν καθημερινά επί παντός επιστητού στο καφέ Λα Ντελίθια της μεταπολεμικής Μαδρίτης του 1942. Ταινία βραβευμένη με Άρκτο στην Berlinale του 1983.
28/05: Η μαμά κλείνει τα εκατό, του Carlos Saura. Η οικογένεια συγκεντρώνεται για να γιορτάσει τα εκατό χρόνια της μητέρας. Παλιές και νέες προστριβές βγαίνουν στην επιφάνεια ενώ γίνονται οι προετοιμασίες για τη γιορτή. Η ταινία κέρδισε Ειδικό βραβείο επιτροπής του Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν και υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας το 1979.
Info: Αφιέρωμα στον Ισπανικό Κινηματογράφο, 14 & 28 Μαΐου, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Αίθουσα Κινηματογράφος, Πειραιώς 206, Ταύρος. Κράτηση θέσης, τηλ. 210-3418.579, Δευτέρα-Παρασκευή 11:00 -14:00. Είσοδος ελεύθερη.
εμφάνιση σχολίων