Μία ευχάριστη κομεντί για την εξάρτηση των αντρών από την πορνογραφία
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΑΚΗΣ ΛΑΚΤΑΡΙΔΗΣ [email protected]
24 Οκτωβρίου 2013
Κάποια στιγμή, θα πάρει την απόφαση να τα φτιάξει με κάποια γυναίκα και να κάνει στροφή στη ζωή του. Θα γνωρίσει τη Μπάρμπαρα, ένα κορίτσι μεγαλωμένο με τις αξίες των ρομαντικών -και με happy end- ταινιών του Χόλιγουντ. Οι κόσμοι τους και οι διαφορετική «οπτική» που δίνει ο καθένας στη σχέση τους δε θ’ αργήσουν να συγκρουστούν.
Ο αγαπημένος μας Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε μία κομεντί για την εξάρτηση των αντρών από την πορνογραφία και τη διαστρεβλωμένη εικόνα της σεξουαλικής ζωής που τους προσφέρει, σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες -σεξουαλικές ή μη- των γυναικών. Το ότι αντιπαραθέτει το παραμύθιασμα των γυναικών -αυτών που περιμένουν τον πρίγκιπα πάνω στο άσπρο άλογο- από τις ρομαντικές ταινίες και τα μυθιστορήματα τύπου Άρλεκιν, έχει από μόνο του ενδιαφέρον.
Τελικά, όσο κι αν προσπαθεί, η οπτική του παραμένει αντρική και η ταινία του αφορά τα αγόρια και μόνο αυτά. Είναι αστεία και διασκεδαστική, αλλά παραμένει στην επιφάνεια του θέματος. Ίσως αυτή άλλωστε να ήταν και η πρόθεση του εξ αρχής.
Info: «Δον Ζουάν» (“Don Jon”) -Κομεντί. ΗΠΑ 2013. Πρεμιέρα: Πέμπτη 24 Οκτωβρίου. Σκηνοθεσία -Σενάριο: Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ. Παίζουν: Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Τζούλιαν Μουρ, Τόνι Ντάνζα. Διανομή: Seven Films & Spentzos Film
Διαβάστε επίσης όλες τις ταινίες της εβδομάδας
εμφάνιση σχολίων