1
1
σχόλια
131
λέξεις
ΣΙΝΕΦΙΛ

Μετά το φιλμ «Βαβέλ» επιστροφή με το απελπισμένο "Biutiful"

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΥΚΑΣ
13 Ιανουαρίου 2011
Ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου έγινε γνωστός με τα «21 γραμμάρια» κι έφτασε στα Όσκαρ με το «Βαβέλ». Στη νέα του ταινία, δεν έχει μαζί του τον σεναριογράφο Γκιγιέρμο Αριάγαμ, συνεργάζεται όμως με τον Χαβιέ Μπαρδέμ («Η θάλασσα μέσα μου») που σύμφωνα με ομοφωνία κριτικών φτιάχνει έναν σπουδαίο ρόλο. Ένας πατέρας μαθαίνει ότι σύντομα θα πεθάνει. Καταφεύγει στην αντίστοιχη πλατεία Θεάτρου της Βαρκελώνης, ανάμεσα σε τζάνκια, ντίλερς, μετανάστες, μαφιόζους. Κάνει βρωμοδουλειές (και βουτιά στη μιζέρια, τη διαφθορά,την παρακμή, την προδοσία) με απελπισμένο σκοπό να εξασφαλίσει κάτι για τα παιδιά του.

Η ταινία έλαβε βραβείο ερμηνείας α΄ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ των Καννών ενώ προτάθηκε και για Χρυσή Σφαίρα ξενόγλωσσης ταινίας.


Info: "Biutiful". Πρεμιέρα 13 Ιανουαρίου. Σκηνοθεσία: Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου. Παίζουν: Χαβιέ Μπαρδέμ, Μπλάνκα Πορτίγιο. Διανομή: Odeon



εμφάνιση σχολίων