1
1
σχόλια
210
λέξεις
CULTURE

Oι αγαπημένες μας φίλες μίλησαν στα TED για την ανταλλαγή και την αγάπη. Ένα βίντεο εμπνευσμένο και συγκινητικούλι

MAΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
15 Ιουλίου 2013
Πώς ένα μεταχειρισμένο κοντομάνικο αλλάζει τον κόσμο; Οι φίλες και docers Βιβιάνα, Σάντρα και η Θάλεια, που ξεκίνησαν τα πάρτι ανταλλαγής ρούχων Swap not Shop, δεν ήθελαν να εξαγοράσουν με χρήματα τις χαρές τους, αλλά να επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις και τις ανάγκες μας. Έτσι και τα S.Ν.S δεν ξεκίνησαν μόνο ως ανταλλαγές ρούχων, αλλά ως κάτι που θα εξαπλώσει την ανθρωποκεντρική αξία και την ενσυναίσθηση.

Το Swap δεν αποφέρει κανένα οικονομικό κέρδος και είναι ανεξάρτητο. Δωρεάν και ανοιχτό προς όλους, το αγκάλιασαν από χίπστερς και στυλίστες, μέχρι ηλικιωμένες κυρίες και άστεγοι. Μετά από κάθε πάρτι ανταλλαγής, ό,τι περισσεύει πάει σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. «Σε μια περίοδο κρίσης και κατάθλιψης, βγήκαμε και κάναμε ένα μικρό πραγματάκι υπέρ της αυτονομίας και της αυτο-οργάνωσης. Κόντρα στην εποχή που πληρώνει για να είναι ευτυχισμένη, το κλειδί είναι να περάσουμε από την παθητικότητα στη δράση. Διότι κανείς δεν πρόκειται να το κάνει για εμάς», λένε τα κορίτσια.

Το Swap μεγάλωσε και τις ξεπέρασε. Έφυγε από εκείνες. Και οι ανταλλαγές εξαπλώθηκαν σαν καλό μικρόβιο. «Το Swap ανήκει στα ρούχα του, όπως το Αιγαίο στα ψάρια του», μας λένε. Εθελοντική προσφορά, φαντασία και ενσυναίσθηση συναντιούνται στην ομιλία τους στα TedxTalks.


 
εμφάνιση σχολίων