0
7
σχόλια
222
λέξεις
CULTURE

Το ροκ φώτο-άλμπουμ από το Α στο Ω

ANNA ΧΑΡΙΤΟΥ
25 Δεκεμβρίου 2010
Ο Μικ και ο Ντέιβιντ, εκπρόσωποι της ίδιας εποχής (και φακ μπάντις) δεν καταφέρνουν ποτέ να ζήσουν στον ίδιο πλανήτη. Την ώρα που ο Μικ αρχίζει να κλείνει οικονομικές συμφωνίες με το διάολο, ο Ζίγκι παρατάει το Στούντιο 54, τη Νέα Υόρκη και την κοκαίνη. Μετακομίζει με τον Ίγκι Ποπ στο Βερολίνο. Ακούει ηλεκτρονική μουσική. Και ηχογραφεί με τον Μπράιαν Ίνο. Από τέτοια μυθολογικά ροκ ύψη βούτηξε στη μουσική βιομηχανία ο Mick Rock. Αποτύπωσε την επινόηση του Ζίγκι Στάρνταστ. Εζησε μαζί με τους Stooges, μέθυσε με τους Velvet Underground.


Ναρκωτικά, όργια, απενοχοποίηση, πειραματισμός, MTV, καπιταλισμός, ομογενοποίηση, βία, χιπ-χοπ, μπότοξ, ίντερνετ, νέο-συντηρητισμός, ενήλικες παρθένες με ψέυτικα βυζιά, κίτρινα περιοδικά, ριάλιτι, youtube. Απειροελάχιστες στιγμές, δέκατα του δευτερολέπτου που συνδέουν το παζλ, βήμα – βήμα.

Στο σημερινό μυστικό δείπνο, κάθονται χιπ χόπερς με όπλα και κατηγορίες για δολοφονίες, οι άγιοι Μπόνο στον θρόνο του ροκ καθεστώτος, η Lady Gaga – Μαντόνα των ημερών, δεν κάνει ποτέ σεξ. Και ο Mick Rock συνεχίζει να φωτογραφίζει.

Όπως λέει και ο ίδιος, παλιά τα αστέρια της μουσικής ζούσαν εκτός ηθικής της εποχής τους. Σήμερα δεν θα τους επιτρέπεται κάτι τέτοιο, «παρακολουθούνται». Από όλους. Και από τον Mick Rock.


Info: Mick Rock, Rock Music, Idea Generation Gallery. Έως 16 Ιανουαρίου 2011. Κυκλοφορεί το λεύκωμα Mick Rock: Exposed The Faces of Rock and Roll (Chronicle Books)

εμφάνιση σχολίων