0
1
σχόλια
500
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Σε μοντέλο Αγανακτισμένων περνάνε στο πάρκο Gezi. Χωρίς ιδεολογία, θρησκευτική ταυτότητα, πολιτικό κόμμα ή φυλετική ταυτότητα

DOC TV
5 Ιουνίου 2013
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

1. Το πάρκο Γκεζί θα διατηρηθεί όπως είναι. Δε θα εκτεθεί σε οποιαδήποτε περαιτέρω έργα κάτω από το όνομα ενός στρατώνα, εμπορικού κέντρου, οικιστικής περιοχής ή μουσείου κ.τλ.

2. Άοπλοι και μη-βίαιοι πολίτες που συνέρχονται για να ασκήσουν τα συνταγματικά τους δικαιώματα δε θα εκτεθούν σε αστυνομική βία. Όσοι έχουν συλληφθεί επειδή άσκησαν αυτά τα δικαιώματα θα αφεθούν ελεύθεροι. Όλο το πολιτικό, γραφειοκρατικό ή δημόσιο προσωπικό που έχει πάρει διαταγή να επιτεθεί σε διαδηλωτές που ασκούν το δικαίωμα τους στο συνέρχεσθαι, αυτοί που κατευθύνουν τις διαταγές, και τα άτομα που εφαρμόζουν τη βία, θα πρέπει να κατηγορηθούν με βάση την σχετική νομοθεσία.

3. Ο κύριος στόχος των πολιτικών περί ιδιωτικοποίησης και περιβάλλοντος της κυβέρνησης είναι η ρύθμιση του δημόσιου κέρδους. Για να ωφεληθούν ίσα οι τούρκοι πολίτες, η μεταφορά, πώληση και ενοικίαση δημόσιων χώρων, παραλίων, υδάτων, δασών, υδάτινων ρευμάτων, πάρκων και αστικών συμβόλων σε ιδιωτικές εταιρείες, επιχειρηματικούς ομίλους και επενδυτές θα σταματήσει.

4. Η δημοκρατία δε συνίσταται μόνο στη ρίψη ενός ψηφοδελτίου στην κάλπη. Η δημοκρατία εγγυάται ότι το κράτος το ίδιο καθώς και κάθε ομάδα εντός του λαού να μπορεί να εκφράζει τις ανάγκες και τα παράπονά του χωρίς να βιώνει φόβο, σύλληψη ή βασανιστήριο. Αυτή η αντίσταση είναι ένας αγώνας για ελευθερία της έκφρασης και ελευθερίας της σκέψης. Αυτοί που θέλουν να σώσουν το πάρκο σήμερα έχουν λάβει την ίδια μεταχείριση που έχουν λάβει αυτοί που υπεράσπιζαν τη μαντίλα χθες. Η αντίσταση του πάρκου Γκεζί αρνείται κάθε είδους καταπίεση.

5. Είδαμε τα τηλεοπτικά κανάλια, τις εφημερίδες, και τους ιστότοπους, επαγγελματικό καθήκον των οποίων είναι η προστασία του δημόσιου αγαθού και η διακίνηση σωστών πληροφοριών, να αγνοούν για μέρες τους πολίτες αυτής της χώρας, νέους και ηλικιωμένους, που έρχονται στο πάρκο Γκεζί στην Ταξίμ για να ασκήσουν τα συνταγματικά τους δικαιώματα με ειρηνικό τρόπο. Η ανακοίνωση της αντίστασής μας στο λαό από τα μέσα ενημέρωσης την τέταρτη μέρα, είναι η αθέτηση του επαγγελματικού τους καθήκοντος. Καλούμε τα μέσα ενημέρωσης -και ειδικά τους μεγιστάνες των μέσων που οφείλουν τον πλούτο τους στο λαό- να δράσουν με έναν ηθικό και επαγγελματικό τρόπο.

ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ!

1. Οι διαδηλώσεις θα συνεχίσουν μέχρι τις αναμενόμενες διευκρινίσεις που αφορούν στο πάρκο Γκεζί.

2. Για αποτροπή εκφυλισμού, η αντίσταση θα απέχει από βανδαλισμό, βρίσιμο, αλκοόλ και καταστροφή του περιβάλλοντος.

3. Δε θα επιτραπεί σε καμιά πολιτκή ομάδα, οργανισμό ή ιδεολογία να οικειοποιηθεί την αντίσταση. Η αντίσταση θα συνεχίσει ώμο με ώμο, ασχέτως εθνικής ή θρησκευτικής ομάδας, πολιτικού κόμματος ή φυλετικής ταυτότητας.

4. Με στόχο να αποθαρρυνθούν φήμες, καμιά είδηση, tweet, ή φήμες δε θα διαδίδονται χωρίς επαρκή επιβεβαίωση. Καμιά πληροφορία που διαβάζεται ή ακούγεται από τις ειδήσεις δε θα γίνεται δεκτή χωρίς αμφισβήτηση.

5. Οι διαδηλωτές θα χρησιμοποιήσουν εργαλεία επικοινωνίας για να απαντούν στις εφημερίδες, τηλεοπτικά κανάλια και ιστότοπους που διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις για να δείξουν ότι η κυβέρνηση έχει δίκαιο. Ως αναγνώστες, ακροατές και χρήστες αυτών των μέσων ενημέρωσης θα τα προειδοποιήσουμε, και μέσω τηλεφώνου και email θα τα καλέσουμε αν χρειαστεί.
εμφάνιση σχολίων