2
12
σχόλια
226
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Η Τουρκία είναι μια χώρα νέων. Αυτό θα έπρεπε να κάνει τον Ερντογάν να ανησυχεί περισσότερο

DOC TV
3 Ιουνίου 2013
«Σημαντικό: Το πορτοκαλί-κόκκινο υγρό που ρίχνει η αστυνομία στους διαδηλωτές, επιβεβαιώθηκε από πολλές πηγές ότι είναι μίξη του CS με μπογιές ώστε να στιγματίζουν πολίτες ώστε να διευκολύνεται η ταυτοποίησή τους αργότερα.» -Ανακοίνωση ακτιβιστών προς τους διαδηλωτές.

Πολλοί διαδηλωτές άλλωστε αρνήθηκαν να βγουν στην κάμερα με φόβο για τις επιπτώσεις.
Αυτό από μόνο του λέει πολλά για τη δημοκρατία του εκλεγμένου Ερντογάν.

Η πλειοψηφία της Τουρκίας αποτελείται από νέους που αυτές τις μέρες διαδήλωσαν κατά των κοινωνικών τους δικαιωμάτων που χάνονται από τις ισλαμιστικές εμμονές του Ερντογάν, την «εκλεγμένη δημοκρατία» του αλλά και από τους «πελάτες» του, που έχουν βάλει σκοπό να χτίσουν κάθε εκατοστό της Κωνσταντινούπολης.

Η Αμνηστία μιλάει για 2 νεκρούς ενώ η ιστορία της καταστολής επαναλαμβάνεται με ληγμένα χημικά, κανόνια νερού, αδιάκριτο ξύλο. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης 53 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία συνελλήφθησαν χίλιοι.

Όπως αναμεταδίδει το Εuronews ο Ερντογάν δεν υπαναχωρεί: «Ξηλώνουν πεζοδρόμια και καταστρέφουν τις βιτρίνες των καταστημάτων. Είναι αυτό δημοκρατία; Ισχυρίζονται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είναι δικτάτορας. Δεν έχω να πω κάτι αν αποκαλούν τον άνθρωπο που έχει δεσμευθεί να υπηρετήσει αυτό το έθνος δικτάτορα» δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός. Η Τουρκία οδεύει προς άλλη μια «άνοιξη»;


Ο ανταποκριτής λέει ότι αστυνομικός πυροβολεί διαδηλωτή στο κεφάλι. Δείτε το βίντεο εδώ.

Aστυνομική βιαιότητα


Η Τουρκική «επανάσταση» σε 90 δεύτερα


εμφάνιση σχολίων