0
2
σχόλια
293
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ

Αντιρατσιστική συναυλία από τη νέα κολλεκτίβα ελλήνων μουσικών

DOC TV
4 Ιουλίου 2013
Η αρχή γίνεται με μια συναυλία στο Κατράκειο Θέατρο στη Νίκαια, στις 6 Ιουλίου 2013. Αυτή είναι η ανακοίνωση της σύστασης των Αγάπη ρε +. Επισκεφθείτε το μπλογκ τους.

«Καλλιτέχνες ανήσυχοι (για το σκοτάδι της εποχής) ενώνουν δυνάμεις υπέρ της αδελφοσύνης και της ελευθερίας της έκφρασης κι εναντιώνονται στο φόβο και το ρατσισμό, στο μίσος και τη ρητορική του. (Μαζί μπορούμε να νικήσουμε τον κακό μας εαυτό).

Όση φτώχεια, θλίψη κι απογοήτευση κι αν έφερε η οικονομική κρίση στη χώρα μας, το πνεύμα της ανθρωπιάς και της αυθόρμητης βοήθειας δεν έχει χαθεί. Πολλοί άνθρωποι απαντούν καθημερινά στην καταστροφή με έμπρακτη και ανιδιοτελή αλληλεγγύη σε όσους πληρώνουν τις συνέπειές της.


Παρ’ όλα αυτά -και όπως θα ήταν αναμενόμενο μετά από τέτοια απότομη πτώση- η ειρηνική συνύπαρξη στα αστικά κέντρα δοκιμάζεται σκληρά. Το μίσος κερδίζει έδαφος στη δημόσια ζωή και ο φόβος δηλητηριάζει τη σκέψη όλο και περισσότερων ανθρώπων. Ο ρατσισμός βρίσκεται διαρκώς σε άνοδο και η ελευθερία της έκφρασης απειλείται από ακραίες, υστερικές φωνές.

Μέσα στο ζοφερό αυτό κλίμα, εμείς, άνθρωποι της μουσικής, συναντηθήκαμε για πρώτη φορά με δική μας πρωτοβουλία και χωρίς καμία εξωτερική -κομματική ή άλλη- χειραγώγηση. Με τις διαφορετικές καταβολές του ο καθένας, αποφασίσαμε να αφήσουμε στην άκρη τον κακό μας εαυτό και όσα μας χωρίζουν και να στείλουμε ένα μήνυμα αγάπης, ενότητας κι αλληλεγγύης απέναντι στο ρατσισμό. Αλλά και να προσφέρουμε όσο και όπως μπορούμε -ως ομάδα πλέον- όπου καλεί η ανθρώπινη ανάγκη. Μια πρώτη μας δράση είναι η συναυλία ενάντια στο ρατσισμό  που μόνοι μας οργανώνουμε στο Κατράκειο Θέατρο στη Νίκαια στις 6 Ιουλίου 2013. Επίσημες ανακοινώσεις σε λίγες μέρες.

Κολεκτίβα ΑΓΑΠΗ ΡΕ+
Σπύρος Γραμμένος
Φοίβος Δεληβοριάς
Στάθης Δρογώσης
Γιώργος Καραδήμος
Θέμης Καραμουρατίδης
Κωστής Μαραβέγιας
Νατάσα Μποφίλιου
Μαριέτα Φαφούτη
Μανώλης Φάμελλος
Γιάννης Χαρούλης
Ράδιο Σολ


Στη συναυλία θα είναι μαζί μας κι ο Παύλος Παυλίδης και άλλοι δημιουργοί».
 
εμφάνιση σχολίων