0
1
σχόλια
294
λέξεις
CULTURE

Ανοιχτό κάλεσμα για να συμμετάσχουμε στο «Μικρό Παρίσι» των Αθηνών και να γιορτάσουμε με ένα μεγάλο καλλιτεχνικό φεστιβάλ πόλης

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
8 Μαΐου 2013
«Το να δημιουργείς είναι σαν να ζεις δυο φορές» -Αλμπέρ Καμύ.

Καμύ και ιμπρεσιονισμός, Ελλάδα και Γαλλία, παρελθόν και παρόν. Σαν χωροχρονική τρύπα μεταξύ της σημερινής Αθήνας και της Γαλλίας του ιμπρεσιονισμού. Το «Μικρό Παρίσι 2013» είναι ένα φεστιβάλ που, για να γιορτάσει τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Αλμπέρ Καμύ, θέλει να μας μεταφέρει πίσω στο χρόνο, παραμένοντας στην Αθήνα.

Ο καλλιτεχνικός κόσμος ετοιμάζει ήδη τις ιδέες που θέλει να παρουσιάσει: θεατρικές παραστάσεις και καμπαρέ, τέχνη του δρόμου, εκθέσεις και διαλέξεις θα ξεδιπλωθούν σε θέατρα, ωδεία, πινακοθήκες, σχολεία και δημόσιους χώρους.

Το φεστιβάλ θέλει να κάνει μία από τις πιο κακόφημες αθηναϊκές συνοικίες να ανθίσει. Η πλατεία Βάθη -όπου οι περισσότερες οδοί τριγύρω της «μιλούν γαλλικά»- έχει την τιμητική της. Η σημερινή οδός Φαβιέρου (Κλεάνθη & Σούμπερτ, σύμφωνα με το πολεοδομικό σχέδιο του 1833) ήταν η πολιτιστική καρδιά της πόλης μέχρι πριν από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκεί όπου θα βρισκόταν ένα από τα τέσσερα βουλεβάρτα των Αθηνών, θα γίνει παρουσίαση του λευκώματος με τίτλο «Το μικρό Παρίσι των Αθηνών» και προβολή Video Art-Animation με έλληνες και ξένους δημιουργούς που θα εμπνευστούν από τον Καμύ, τον ιμπρεσιονισμό, αλλά και την ίδια την περιοχή. Η ιδέα του φεστιβάλ ανήκει στο Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην ομάδα οργάνωσης του Petit Paris d’ Athènes - To μικρό Παρίσι των Αθηνών μπορούν να στείλουν email [email protected].


Info: Μικρό Παρίσι 2013, Τετάρτη 9-Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, Πλατεία Βάθη.


Ο Αλμπέρ Καμύ ήταν γάλλος φιλόσοφος και συγγραφέας. Ίδρυσε και το Théâtre du Travail (1935), όπου εργάστηκε ως σκηνοθέτης και ηθοποιός. Από τα πιο γνωστά του έργα είναι Η Δίκη, Η Πανούκλα και Ο Ξένος. Το 1957 τιμήθηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας.


Διαβάστε επίσης:
Αλμπέρ Καμύ: Η πανούκλα
Για την ελευθερία του τύπου


εμφάνιση σχολίων