0
1
σχόλια
195
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας προειδοποιεί

DOC TV
28 Ιουνίου 2012
Η λιτότητα οδηγεί στο ναζισμό. Έτσι απλά και ξεκάθαρα το διατύπωσε ο Ewald Nowotny, Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας: «Η προσήλωση στις αρχές της πολιτικής λιτότητας (την δεκαετία του ’20 και του ’30) οδήγησε σε εκτεταμένη ανεργία, σε κατάρρευση των δημοκρατικών θεσμών και τελικά στην εγκαθίδρυση του Ναζισμού». Ο Nowotny προειδοποίησε επίσης ότι η Γερμανία απομονώνεται ολοένα και περισσότερο με κάθε νέα επιβολή μέτρων λιτότητας στους εταίρους της και κατέληξε ότι «υπάρχει πάντα εναλλακτική λύση».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο βρετανός ιστορικός Niall Ferguson και ο αμερικανός οικονομολόγος Nouriel Roubini σε κοινό άρθρο τους στους Financial Times έγραψαν ότι η πολιτική της Γερμανίας στην αντιμετώπιση της κρίσης «ρισκάρει μια επανάληψη της ίδιας κρίσης των μέσων του 20ου αιώνα, την οποία ακριβώς υποτίθεται ότι η ευρωπαϊκή ενοποίηση σχεδιάστηκε για να αποτρέψει». Το Βερολίνο, γράφουν, αγνοεί τα μαθήματα της δεκαετίας του ’30 και «οι Γερμανοί φαίνεται να δίνουν περισσότερη σημασία στο έτος 1923 (η χρονιά του υπερπληθωρισμού) από ότι στο 1933 (η χρονιά που πέθανε η δημοκρατία)».

Η ιστορία έχει την τάση να επαναλαμβάνεται και στην Ελλάδα βλέπουμε ήδη τα πρώτα σημάδια της δικαίωσης του κεντρικού τραπεζίτη της Αυστρίας, δυστυχώς.

εμφάνιση σχολίων