0
5
σχόλια
146
λέξεις
CULTURE

Από τους τοίχους της πόλης στο Φεστιβάλ Αθηνών. Μια ενδιαφέρουσα έκθεση για τη σύγχρονη Ελλάδα

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΥΚΑΣ
25 Ιουνίου 2012
Η Μαρία-Θάλεια Καρρά και η Όλγα Χατζηδάκη ζήτησαν από 28 καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο να δημιουργήσουν έργα-αφίσες με θέμα την σύγχρονη Ελλάδα και τα στερεότυπά της. Οι αφίσες εμφανίστηκαν -αναρτήθηκαν -κολλήθηκαν σε διάφορα σημεία της Αθήνας, έγιναν μέρος της πόλης, ανατυπώθηκαν, μοιράστηκαν, ανέβηκαν στο διαδίκτυο, έζησαν στην πραγματική ζωή και τελικά έγιναν μια έκθεση.


Ονομάζεται A Gathering και γίνεται στα πλαίσια του Ελληνικού Φεστιβάλ. Τα έργα δημιουργούν ένα ιδιότυπο κολάζ-γκραφίτι από μνήμες, εικόνες και γεγονότα στο οποίο αποτυπώνεται η εθνική ταυτότητα και τελικά φτιάχνεται μια εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας.

Τον Οκτώβριο η έκθεση θα μεταφερθεί στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων Αόρατες Πόλεις για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.


Info: A Gathering. Καθημερινά 19:00 – 23:00 έως 18 Ιουλίου. Φεστιβάλ Αθηνών, Πειραιώς 260, Κτίριο Α. Είσοδος ελεύθερη

εμφάνιση σχολίων