0
1
σχόλια
355
λέξεις
CULTURE

Ανοιχτά έως αργά το βράδυ σε όλη την Ελλάδα. Μια γιορτή πολιτισμού και εξημέρωσης με ελεύθερη είσοδο

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
14 Μαΐου 2012
Η τέχνη εξημερώνει. Και έχουμε ανάγκη μια τονωτική ένεση πολιτισμού που θα μας δώσει ένα χάδι στην ψυχή. Στην Ελλάδα, σε πόλεις όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, διοργανώνονται μέσα στα μουσεία εκδηλώσεις -μουσικές προβολές, bazaar και άλλα, με ελεύθερη είσοδο. Επιλέξαμε μερικά από τα sos.

Το Μουσείο της Ακρόπολης διοργανώνει εορταστικό διήμερο με μουσική, ειδικό πωλητήριο και ελεύθερη είσοδο. Αλλά ειδικότερα στις 19 Μαΐου το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα. Στις 19:30 στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα ερμηνεύσει συμφωνίες των Μότσαρτ και Χάυδν (18-19 Μαΐου).

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συμμετέχει με ειδικές εκδηλώσεις και διευρυμένο ωράριο χωρίς να ξεχνά τα πιτσιρίκια: Ξεναγήσεις στις μόνιμες συλλογές (Κυκλαδική, Αρχαία Ελληνική και Αρχαία Κυπριακή Τέχνη) καθώς και στην περιοδική έκθεση του Έλληνα καλλιτέχνη Γιάννη Κουνέλλη. Επίσης ένα ιδιαίτερο Pecha Kucha με τίτλο Μουσεία: Εικόνες & Πρόσωπα, μεταφέρει τους επισκέπτες στον κόσμο των μουσείων ενώ η βραδιά συμπληρώνεται από εικαστικές δραστηριότητες, μουσική, ποτό και συζήτηση στον κήπο του Μουσείου. Παράλληλα θα υπάρξει παιδικό εργαστήριο με τη συμμετοχή και των παιδιών της ΜΚΟ «Άρσις» και προγράμματα για οικογένειες, όπως ξενάγηση. (Πληροφορίες για κρατήσεις: 210.72.94.220. 19 Μαΐου).

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης συμμετέχει με ένα διήμερο πρόγραμμα. Ξεναγήσεις στις εκθέσεις, περφόρμανς και αναγνώσεις του έργου του Γ. Χειμωνά - Ο Γάμος, συναντήσεις με τους καλλιτέχνες που εκθέτουν και ένα διήμερο bazaar στο πωλητήριο του ΕΜΣΤ. Εκατό επιλεγμένοι κατάλογοι θα δοθούν δωρεάν με σειρά προτεραιότητας, ενώ θα πωλούνται επίσης επιλεγμένες εκδόσεις του Μουσείου, εκπαιδευτικά έντυπα και αφίσες με έκπτωση 50% (18-19 Μαΐου).

Το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα προβάλλει σε όλες του τις οθόνες δεκάδες ερασιτεχνικά βίντεο της τελευταίας διετίας που χρησιμοποιούν την κινηματογραφική γλώσσα για να αποτυπώσουν την αγωνία της ευρωπαϊκής κοινωνίας μπροστά στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η γενικευμένη κρίση (19 Μαΐου, 17.30 - 21.00).

Στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, ο Λόλεκ παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο ακουστικό σετ όπου επτανησιακά βαλς συνυπάρχουν με ρεμπέτικα και πανκ ξεσπάσματα, φολκ ρυθμούς, μπαλάντες και ηλεκτρισμένους ήχους (19 Μαΐου, 21.30).


εμφάνιση σχολίων