Είμαι Hell-ήν

1
0
σχόλια
327
λέξεις
VIDEO

Διασκευάζοντας ένα περίεργο σποτ

ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ
24 Απριλίου 2012


Εφόσον το δείτε διαβάστε την άλλη εκδοχή.

Είμαι άνεργη, και δεν έχω ελπίδα να βρω δουλειά. Δεν είμαι κλέφτρα αλλά ξέρω αρκετούς που έκλεβαν εδώ και χρόνια και δεν έκανα τίποτα γι’ αυτό. Λατρεύω το ούζο, ειδικά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού δίπλα στη θάλασσα. Από πότε είναι ντροπή να πίνεις ούζο;

Η χώρα μου είναι μια μπασταρδεμένη δημοκρατία, όπου τα δημοκρατικά θεσπισμένα δικαιώματα των πολιτών καταπατώνται συνεχώς. Η κυβέρνηση των τελευταίων μηνών δεν είναι εκλεγμένη, δεν έλαβε την «λαϊκή εντολή». Τον πρωθυπουργό μας τον πλασάρανε οι αγορές.

Μιλάω αγγλικά και άλλες ξένες γλώσσες, και σίγουρα θα μου χρησιμεύσουν πολύ αφού σύντομα θα χρειαστεί να μεταναστεύσω για κάποια χώρα που θα μου δίνει κάποια προοπτική. Το ίδιο ισχύει και για τους συνομηλίκους μου.

Οι αρχαίοι έλληνες δημιούργησαν την «Αγορά», αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή παντοδυναμία των αγορών. Η Αγορά ήταν χώρος συνάθροισης, φιλοσοφικών συζητήσεων, το πολιτιστικό κέντρο της πόλης.

Μπορεί σήμερα να χρωστάω λεφτά, στον σπιτονοικοκύρη, στις τράπεζες, στον μπακάλη της γειτονιάς, αλλά δεν είμαι η μόνη. Ο πλανήτης δεν μου χρωστάει τίποτα, όπως κι εγώ δεν χρωστάω τίποτα στον πλανήτη.

Πιστεύω στην ελευθερία. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει «ελευθερία» σε μια χώρα με ποσοστό ανεργίας 50% στους νέους που εξαρτώνται - και θα εξαρτώνται μια ζωή από την οικογένεια τους.

Αν υπάρχει λόγος, διαμαρτύρομαι στους δρόμους. Mε ryopan και Maalox και μάσκες οξυγόνου, γιατί η «δημοκρατία» που «εμείς γεννήσαμε» αντιμετωπίζει τους πολίτες σαν κατσαρίδες.

Το μόνο που μου απομένει είναι να χαίρομαι τον ήλιο και την θάλασσα. Τουλάχιστον αυτά είναι ακόμη τζάμπα.

Η χώρα μου έχει ιστορία και παράδοση. Αυτά μας έχουν μείνει μόνο. Η οικογένεια μου, είναι αυτή που υποκαθιστά τις ελλιπείς δομές πρόνοιας του κράτους. Για πόσο ακόμη;

Πες με greek πες με hellene, πες με όπως θες. H αλήθεια είναι ότι προτιμώ το hellene γιατί έχει πρώτο συνθετικό το hell που ταιριάζει στην κατάσταση της χώρας.

Με λένε Κατερίνα, και ξέχασα να πάρω τα πρόζακ μου.

(Το βίντεο το οποίο αντέγραψε η Κατερίνα Μουτσάτσου, είναι μια καναδική διαφήμιση μπύρας).

εμφάνιση σχολίων