0
1
σχόλια
170
λέξεις
CULTURE

Η μεγάλη εγκυκλοπαίδεια δεν τυπώνεται πια. Γίνεται αποκλειστικά ψηφιακή μετά από 244 χρόνια

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
16 Μαρτίου 2012
Ύστερα από 244 χρόνια η εγκυκλοπαίδεια σταματά το ταξίδι της από το τυπογραφείο στα ράφια και πλέον θα μπαίνει στα σπίτια μέσα από τις οθόνες των υπολογιστών.

Η Britannica εκδόθηκε για πρώτη φορά στο Εδιμβούργο της Σκωτίας το 1768. Με την ευρεία χρήση του διαδικτύου οι πωλήσεις άρχισαν την ελεύθερη πτώση -από τις 120.000 το 1990 σε μόλις 40.000 το 1996. Με το ίντερνετ (και τη wikipedia) να περιλαμβάνει τα πάντα και με συνεχή ενημέρωση, η Britannica αισθάνθηκε από νωρίς τις επιπτώσεις της τεχνολογίας.

Η τελευταία έκδοση της εγκυκλοπαίδειας είναι αυτή του 2010, με 32 τόμους που ζυγίζουν 58 κιλά, ενώ όσα αντίτυπα έχουν απομείνει θα πωλούνται μέσω της ιστοσελίδας της. Για τη συγκεκριμένη έκδοση εργάστηκαν πάνω από 4.000 ειδικοί.

Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο Encyclopedia Britannica Inc, η συνεχής ανανέωση και η επικοινωνία της με τους χρήστες είναι τα βασικά πλεονεκτήματα της online έκδοσης. Οι νοσταλγοί ας προσθέσουμε και τον οικολογικό παράγοντα των λιγότερων κομμένων δέντρων για να παρηγορηθούμε.


εμφάνιση σχολίων