ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: Η Φάκα

1
0
σχόλια
202
λέξεις
CULTURE

Δείτε αποκλειστικά το ντοκιμαντέρ της Μαρίνας Δανέζη στο DOC TV

DOC TV
6 Μαρτίου 2012


Η Μαρίνα Δανέζη εμπιστεύτηκε στο DOC TV το πρώτο της ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που γύρισε το 2009. Όπως γράφει η ίδια «η Φάκα αποτελεί μια ταινία τεκμηρίωσης για την αποκατάσταση των αναπήρων και όχι μόνο». Άνθρωποι που αναγκάζονται να εξυπηρετηθούν σε ιδρύματα Προ Κρίσης έρχονται αντιμέτωποι με την ελληνική Καφκική πραγματικότητα. «Ο Διονύσης είναι 34 χρόνων και ζει με τη μητέρα του. Είναι τετραπληγικός και έχει ελαφρά νοητική καθυστέρηση. Αγαπά τις κυριακάτικες βόλτες, το τραγούδι, να μιλά στο τηλέφωνο και να πίνει κρυφά κόκα κόλα! Το μέλλον του είναι αβέβαιο. Όπως λέει κι ο ίδιος: «Είναι πάρα πολύ δύσκολα στη σημερινή κοινωνία που ζούμε. Καλά, οι γονείς μας θα φύγουνε, αλλά εμείς, τα παιδιά, τι έχουμε να δούμε;».

«Η Φάκα» έχει πάρει μέρος σε μεγάλο αριθμό φεστιβάλ τόσο στο εξωτερικό (Αγγλία, Πολωνία, Βέλγιο κ.α.) όσο και στην Ελλάδα (Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Δράμας, Emotion Pictures-Μουσείο Μπενάκη, Χαλκίδας, Generation Show For Art κ.α.).

Η Μαρίνα Δανέζη είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ της «Σωματείο Ρακοσυλλεκτών» έκανε πρεμιέρα το 2011 στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.


Info: «Η Φάκα». Σενάριο & Σκηνοθεσία: Μαρίνα Δανέζη. Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Χαριτίδης. Μοντάζ: Γιώργος Γεωργόπουλος. Μουσική: Κωστής Ζουλιάτης. Παραγωγή: Μαρίνα Δανέζη, Νίκος Τριανταφυλλίδης.

εμφάνιση σχολίων