0
1
σχόλια
425
λέξεις
ΣΙΝΕΦΙΛ
Πέντε ταινίες μικρού μήκους θα χρηματοδοτηθούν για να προχωρήσουν σε παραγωγή από το Big Short Films του Onassis Culture
 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
18 Ιανουαρίου 2024
Για 2η χρονιά, το Onassis Culture προσκαλεί Έλληνες και διεθνείς κινηματογραφιστές και παραγωγούς που έχουν έδρα την Ελλάδα να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Πέντε ταινίες μικρού μήκους θα χρηματοδοτηθούν για να προχωρήσουν σε παραγωγή.

Open Call: Big Short Films. Το Onassis Culture στηρίζει το ανεξάρτητο ελληνικό σινεμά και τη φόρμα της ταινίας μικρού μήκους, αγκαλιάζοντας τη διαδικασία της δημιουργίας και της καλλιτεχνικής εξέλιξης. Για δεύτερη χρονιά, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές να καταθέσουν τις προτάσεις τους για μικρού μήκους ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, live action και animation έως στις 29 Φεβρουαρίου 2024.

Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από την ομάδα του Onassis Culture και θα αφορούν συμπαραγωγές με ελληνικές εταιρείες παραγωγής. Πέντε από τις προτάσεις θα χρηματοδοτηθούν με ποσό 5 έως 15 χιλιάδων ευρώ η καθεμία. Οι ταινίες μικρού μήκους που θα επιλεγούν θα προχωρήσουν σε παραγωγή, για να βρουν τον δρόμο τους προς τη μεγάλη οθόνη και να συναντήσουν το εγχώριο και διεθνές κοινό στα φεστιβάλ του κόσμου.

Στο πρώτο Open Call του 2023, η ομάδα του Onassis Culture επέλεξε πέντε πρότζεκτ μικρού μήκους που ξεχώρισαν για την ιδιαίτερη κινηματογραφική ματιά, την τολμηρή γραφή και τη δυναμική της ομάδας. Οι νικητές ήταν: «Αυτό το λαμπρό φως που αναβλύζει» της Λίας Τσάλτα, “Fouetté” του Δημήτρη Ζούρα, “MJ” του Γιώργου Φουρτούνη, “Last Tropics” του Θανάση Τρουμπούκη και «Τα Ζώα στο Δάσος» της Δήμητρας Μητσάκη.

ΠΕΡΥΣΙΝΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ OPEN CALL: ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ 2023
Αυτό το λαμπρό φως που αναβλύζει» – Λία Τσάλτα, σε παραγωγή της Ιωάννας Πετειναράκη (Moving RoosterProductions)
Σε στάδιο παραγωγής
“Fouetté” – Δημήτρης Ζούρας, σε παραγωγή της Χριστίνας Τσακμακά (Honeybee Productions)
Σε στάδιο παραγωγής
“MJ” – Γιώργος Φουρτούνης, σε παραγωγή της Ελένης Κοσσυφίδου (Blackbird Production)
Σε στάδιο post production
“Last Tropics” – Θανάσης Τρουμπούκης, σε παραγωγή των Γιώργου Τσοκόπουλου, ‘Ελεν Στεργιοπούλου (Avion Films) Παραγωγού
Σε στάδιο παραγωγής
«Τα Ζώα στο Δάσος» – Δήμητρα Μητσάκη, σε παραγωγή του Παναγιώτη Υδραίου (FLP Athens)
Σε στάδιο προετοιμασίας/προ-παραγωγής

ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ. ΝΕΟΙ ΚΟΣΜΟΙ. Το Onassis Culture στηρίζει καταξιωμένους δημιουργούς και νέα ταλέντα, μέσα από την ανάπτυξη σεναρίων και την παραγωγή ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους. Αγκαλιάζει τη διαδικασία της δημιουργίας, της έρευνας και της καλλιτεχνικής εξέλιξης, προσφέροντας fellowships. Συνεργάζεται με σημαντικούς φορείς, όπως η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Δράμας, οι «Νύχτες Πρεμιέρας», με στόχο να ενισχυθεί ο ελληνικός κινηματογράφος εντός και εκτός συνόρων. Έχει θεσπίσει κινηματογραφικά βραβεία προκειμένου να στηρίξει την ανάπτυξη νέων σεναρίων.

 
Open Call: Big Short Films: Υποβολή προτάσεων έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024 στις 23:59 (UTC+2). Φωτογραφία: Στέγη
 

Διαβάστε επίσης:
2023: Οι 20 αγαπημένες μας ταινίες
Οι Tαινίες του 2024
 
εμφάνιση σχολίων