0
1
σχόλια
360
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Πληροφορίες αναφέρουν πως θα παραστεί περίπου το ένα τρίτο της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, ανάμεσά τους και κορυφαία ονόματα
 
DOCTV.GR
13 Ιανουαρίου 2023
Η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί στην κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ από τον Αντιπρόεδρό της, Παναγιώτη Πικραμμένο, και την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, όπως έγινε επισήμως γνωστό σήμερα το πρωί.

Την ίδια στιγμή, ανησυχία επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με τον αριθμό των “γαλάζιων” στελεχών που θα δώσουν το παρών στην τελετή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως θα παραστεί περίπου το ένα τρίτο της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, ανάμεσά τους και κορυφαία ονόματα.

Υπενθυμίζεται πως η αντίθεση ενός σημαντικού κομματιού της ΝΔ με την απόφαση του Κ. Μητσοτάκη να μην ταφεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με τιμές αρχηγού κράτους αλλά ως ιδιώτης οδηγεί, όπως όλα δείχνουν, σε ένα λαϊκό προσκύνημα πριν από την κηδεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η σορός του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου θα εκτεθεί σε «μίνι» λαϊκό προσκύνημα, από τις 06:00 έως τις 10:00 της Δευτέρας, στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη, πριν την εξόδιο ακολουθία που θα γίνει στις 12:00. Επίσημη ανακοίνωση δεν έχει γίνει, αλλά φαίνεται ότι προς εκεί οδηγούνται τα πράγματα, κατόπιν συνεννοήσεων του Μεγάρου Μαξίμου με την οικογένεια του εκλιπόντος.

Επομένως, στην πράξη το "θα ταφεί ως ιδιώτης" δεν θα ισχύσει γιατί για τους ιδιώτες δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παράλληλα, γίνεται ζωηρός σχολιασμός, συχνά με ένταση δυσανάλογη του γεγονότος, ενώ τα περισσότερα ΜΜΕ αναμένεται τη Δευτέρα να επικεντρωθούν στην κάλυψή του.

Ο Κ. Μητσοτάκης έκανε μια επιλογή με το βλέμμα στο κέντρο και πρόθεση να αποφύγει την κριτική από τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπος με εξ οικείων βέλη. Διαμορφώνεται μια εικόνα διχασμού στο εσωτερικό της ΝΔ με πολλούς να θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός δεν σεβάστηκε τις ευαισθησίες της Δεξιάς και συμπεριφέρθηκε φοβικά απέναντι στην επιθετικότητα της Αριστεράς.

Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί κανείς να απαντήσει με ασφάλεια αν ο πρωθυπουργός βγαίνει κερδισμένος ή χαμένος από τη διαχείριση της υπόθεσης Γλύξμπουργκ παρόλο που είχε πολύ χρόνο να προετοιμαστεί, γιατί η οικογένεια τον είχε ενημερώσει εγκαίρως ότι επίκειται θάνατος.

Το πιθανότερο είναι ότι αιφνιδιάστηκε με τις διαστάσεις που πήρε το θέμα στο εσωτερικό της ΝΔ.

Πηγή: tvxs


Διαβάστε επίσης: Γλύξμπουργκ, οι τοποτηρητές των Άγγλων
εμφάνιση σχολίων