0
1
σχόλια
990
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Κι ένα πρόσωπο που ενώνει τις τρεις υποθέσεις σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reporters United

 
14 Δεκεμβρίου 2022
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reporters United που καλύπτει το Greek Police Mafia και τις δίκες που σχετίζονται με αυτό, πρόκειται για την γνωστή με το ψευδώνυμο «Μαρίνα», η οποία είναι η κάτοχος της ιστοσελίδας γνωριμιών, μέσω της οποίας, ο κατηγορούμενος αστυνομικός από την Ηλιούπολη, για βιασμό και μαστροπεία σε βάρος της 19χρονης κοπέλας (τον κατήγγειλε με τη βοήθεια μιας σερβιτόρας από τη γειτονιά) προωθούσε σε «πελάτες».

Η «Μαρίνα» είναι η μητέρα ενός φίλου του κατηγορούμενου αστυνομικού, του Γ.Λ., που είναι και ιδιοκτήτρια οίκων ανοχής.

Η «Μαρίνα», είναι  κατηγορούμενη «ταμίας» του κυκλώματος προστασίας στη δίκη της Greek Police Mafia.

Η «Μαρίνα» είναι η φερόμενη ως ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής στον Κεραμεικό, εκεί που η 12χρονη από τον Κολωνό περιέγραψε ως ένα από τα μέρη όπου την εξέδιδε ο Μίχος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reporters United, σε έγγραφο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων που αφορά Ένορκη Εξέταση Μάρτυρα αστυνομικού αναφέρεται το πραγματικό όνομα της «Μαρίνας» και είναι το ίδιο με τις άλλες δύο υποθέσεις.

Στην κατάθεση που είχε δώσει στις 10 Ιουλίου 2021, η 19χρονη ανέφερε: «Αυτός (σ.σ.: ο αστυνομικός) μου είπε ότι η μητέρα ενός φίλου του, του Γ.Λ., έχει οίκους ανοχής στην Αθήνα και ένα site για να κλείνεις ερωτικά ραντεβού με κοπέλες και μου πρότεινε να εργαστώ κι εγώ γι’ αυτήν. Ο Δ. και ο Λ. δουλεύουν χωρίς να φαίνονται για τη μητέρα του Λ., την οποία φωνάζουν στη δουλειά Μαρίνα, χωρίς να γνωρίζω ποιο είναι το πραγματικό της όνομα. Αυτοί ουσιαστικά είναι τα αφεντικά και κανονίζουν τις δουλειές και διαχειρίζονται το site. Όταν μου έγινε η πρόταση από τον Δ. να εργαστώ μαζί τους, εγώ αρχικά το αρνήθηκα, όμως αυτός με απείλησε ότι θα με σκοτώσει και ότι θα κάνει κακό στην οικογένειά μου και έτσι εξαναγκάστηκα να δουλέψω μαζί τους».

Η υπόθεση του Κολωνού. Στις 27 Οκτωβρίου το Reporters United είχε αναδείξει σε ρεπορτάζ του ότι ο οίκος ανοχής στον οποίο φέρεται να εξέδιδε ο Ηλίας Μίχος τη 12χρονη από τον Κολωνό σχετιζόταν με το κύκλωμα «προστασίας» της Greek Police Mafia μέσω της «Μαρίνας», την οποία δημοσιεύματα σε Βήμα και Mega, έδειχναν ως πραγματική ιδιοκτήτρια του στούντιο. Από έρευνα στο ΓΕΜΗ προέκυψε σύνδεσή της με τον αριθμό 6 της οδού Κασσάνδρας, καθώς στο παρελθόν δήλωνε επαγγελματική δραστηριότητα στη συγκεκριμένη διεύθυνση.

Η υπόθεση της Greek Police Mafia. Η «Μαρίνα» είναι κατηγορούμενη στη δίκη της Greek Police Mafia που διεξάγεται στο Εφετείο της Αθήνας, διότι σε πόρισμα της ΕΥΠ που συντάχθηκε μετά από παρακολουθήσεις την περίοδο 2015-2016 αναφέρεται ότι εκείνη συγκέντρωνε για λογαριασμό του κυκλώματος τα χρήματα για την «κάλυψη» από τους οίκους ανοχής σε Κεραμεικό και Καλλιθέα.
 

Στην υπόθεση της Ηλιούπολης, ο γιος της είναι κατηγορούμενος για συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα                          

Η δίκη αυτή αφορά το σκέλος των πλημμελημάτων (δωροδοκία κ.α.), ενώ οι Επίκουροι Εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος, στην  πορισματική τους αναφορά στις 31 Αυγούστου 2022, προτείνουν τη δίωξή της και για κακουργήματα, όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και εκβίαση. Στην υπόθεση της Ηλιούπολης, ο γιος της είναι κατηγορούμενος για συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα.

Για την ίδια, την οποία η 19χρονη είχε αναφέρει ως ιδιοκτήτρια του σάιτ μέσω του οποίου την εξέδιδε ο αστυνομικός, δεν προέκυψαν κατηγορίες. Σύμφωνα με τη δικογραφία, στις 12 Ιουλίου 2021 (σ.σ. δύο ημέρες αφότου έγινε η καταγγελία της κοπέλας στην αστυνομία), μετά από έρευνα που έκανε ένας ανθυπαστυνόμος της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στην εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, εντόπισε μόνο ότι «διατηρούσε ατομική επιχείρηση παροχής ιερόδουλου, κατά το χρονικό διάστημα από 8-9-2009 έως 18-5-2016».

Η υπόθεση της Ηλιούπολης. Τον Μάιο του 2021, η 18χρονη τότε κοπέλα γνώρισε τον 39χρονο αστυνομικό μέσω ενός κοινού γνωστού. Στην αρχή διατηρούσαν ερωτική σχέση, αλλά πολύ σύντομα ο αστυνομικός την υποχρέωσε μέσω απειλών να εκδίδεται, σύμφωνα με την κατάθεση της κοπέλας. Της έφτιαξε ένα προφίλ με φωτογραφίες της και βίντεο στο σάιτ που άνηκε στη «Μαρίνα» σε συνεργασία με τον γιο της Γ.Λ., και από εκεί έκλειναν τα ραντεβού με πελάτες έναντι 160 ευρώ, τα οποία τα κρατούσε όλα εκείνος, με εξαίρεση τις δύο πρώτες φορές που της έδωσε από 50 ευρώ.


Τον αστυνομικό κατήγγειλε και άλλη κοπέλα, 27 ετών σήμερα       

«Εγώ δεν ήθελα να κάνω αυτή τη δουλειά και όταν το έλεγα στον Δ. αυτός με χτυπούσε σε όλα τα μέρη του σώματός μου με κλωτσιές και μπουνιές και συνέχισε να με απειλεί… Στις αρχές με χτυπούσε με ένα κομμάτι ξύλο. Επίσης, με βίαζε τον τελευταίο καιρό διότι εγώ δεν ήθελα να κάνω σεξ μαζί του και αυτός με απειλούσε ότι θα με σκοτώσει και με χτυπούσε εξαναγκάζοντάς με έτσι να κάνω σεξ μαζί του. Τελευταία φορά που με βίασε ήταν χθες το βράδυ και τελευταία φορά που με χτύπησε ήταν σήμερα το μεσημέρι» αναφέρει η κοπέλα στην κατάθεση που έδωσε το απόγευμα της 10ης Ιουλίου 2021.

Η κοπέλα τελούσε υπό καθεστώς αιχμαλωσίας στο σπίτι του αστυνομικού καθώς, όπως λέει, την άφηνε να πάει μόνο μέχρι το περίπτερο της γειτονιάς και σε μια κοντινή καφετέρια για να πάρει καφέ. Μόνο που το μεσημέρι της 10ης Ιουλίου, η σερβιτόρα που εργαζόταν στην καφετέρια είδε ότι η νεαρή ήταν χτυπημένη και προσφέρθηκε να τη βοηθήσει, όπως και τελικά έγινε, και πήγαν μαζί στο αστυνομικό τμήμα της Ηλιούπολης. Στην κατάθεσή της η 19χρονη αποκάλυψε ότι την εξέδιδε όταν ήταν 16 χρονών και ένας πρώην «φίλος» της, καθώς και ότι ο πατέρας της τη βίαζε από τα 11 έως τα 17 της χρόνια.

Στη συνέχεια τον αστυνομικό κατήγγειλε και άλλη κοπέλα, 27 ετών σήμερα, η οποία ανέφερε στις αρχές σχεδόν ό,τι και η 19χρονη, δηλαδή ότι τη χτύπαγε, τη βίαζε και την εξέδιδε περί τα τέλη του 2016 – αρχές του 2017.

Στη Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, κατηγορούμενοι είναι ο 39χρονος αστυνομικός, μεταξύ άλλων, για εμπορία ανθρώπων και βιασμό, ο Γ.Λ. (ο γιος της «Μαρίνας») για άμεση συνδρομή σε εμπορία ανθρώπων, ο πρώην φίλος της για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, ο πατέρας της για βιασμό και ένα άτομο που συνεργαζόταν με τον αστυνομικό για προμήθεια ναρκωτικών.

 
εμφάνιση σχολίων