0
1
σχόλια
192
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μουσικά φεστιβάλ της πόλης. Φέτος είναι αφιερωμένο στις γυναίκες μουσικούς
 
DOCTV.GR
17 Μαΐου 2022
Κάθε χρόνο, το Athens Jazz παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό τις παγκόσμιες εξελίξεις στο χώρο της Jazz μουσικής. Φέτος επιστρέφει στην Τεχνόπολη και από τις 23 έως τις 29 Μάιου 2022 καλεί, για πρώτη φορά, αποκλειστικά γυναίκες καλλιτέχνιδες και σχήματα με frontwomen να ανέβουν στη σκηνή του.

Επιδιώκοντας να αναδείξει το ζήτημα της γυναικείας εκπροσώπησης στη μουσική βιομηχανία γενικότερα, αλλά και στη jazz ειδικότερα, το Athens Jazz δημιουργεί ένα διεθνές δίκτυο επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των επαγγελματιών, προβάλλοντας τη μουσική και τις ιστορίες των γυναικών τζαζιστριών.

Παράλληλα, το Athens Jazz μεγαλώνει και, για πρώτη φορά επίσης, παρουσιάζει μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων και εκτός της Τεχνόπολης, σε χώρους του Δήμου Αθηναίων αλλά και σε ολόκληρη την πόλη: συναυλίες και pop-up events σε απρόσμενα σημεία στην Αθήνα, έκθεση φωτογραφίας, κινηματογραφικές προβολές, ημερίδα αφιερωμένη στις γυναίκες.

Φυσικά, και από το φετινό φεστιβάλ δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι δύο καθιερωμένοι του πλέον συνοδοιπόροι, η έκθεση φωτογραφίας της ομάδας METApolis και το MeetMarket: Athens Jazz edition.


Athens Jazz Fest: Από τις 23 - 29 Μαΐου, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Αθήνα, με ελεύθερη είσοδο
 
εμφάνιση σχολίων