1
1
σχόλια
299
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
Οι Planet of Zeus στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
 
DOCTV.GR TEAM | ΦΩΤΟ: ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ – ONASSIS.ORG
29 Ιανουαρίου 2022
Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου στις 21:00, μία από τις πιο σημαντικές και διεθνώς αναγνωρισμένες ελληνικές μπάντες της γενιάς της, έρχεται στο Onassis Channel, στο YouTube.

Με τη μία sold out συναυλία να διαδέχεται την άλλη, έχουν ξεπεράσει τα στενά όρια της χώρας μας εδώ και πολύ καιρό, ταξιδεύοντας τα βαριά, γεμάτα groove, riffs τους σε ολόκληρο τον κόσμο, μετά από πέντε δισκογραφικά έργα [Eleven the Hard Way (2008), Macho Libre (2011), Vigilante (2014), Loyal to the Pack (2016), Faith In Physics (2019).

Ο νέος δίσκος τους Faith in Physics τραγουδάει τους ορίζοντες της δυστοπίας «σε έναν κόσμο όπου βασιλεύει ο παραλογισμός, οι ακροδεξιές πολιτικές βρίσκουν παντού έδαφος, όπως και ο θρησκευτικός φανατισμός και η ελευθερία του λόγου δοκιμάζεται καθημερινά». Οι Planet of Zeus ανεβαίνουν τώρα στην ψηφιακή σκηνή του STAGES A/LIVE και μας παρασύρουν σε ένα live «με γεμάτο σκληρά ριφ, ζόρικες μελωδίες και grooves».

Δείτε επίσης: Online: O Jeff Mills στην Δήλο

Το STAGES A/LIVE είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση η οποία ξεκίνησε κατά τη διάρκεια των lockdown, για την υποστήριξη των ανεξάρτητων ελληνικών μουσικών σκηνών μέσω μιας σειράς κινηματογραφημένων live, που επέστρεψε και το 2022, με την πρωτοχρονιάτικη συναυλία των Naxatras και μπορείτε να δείτε online

Ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός είναι ο αρχαιότερος πολιτιστικός σύλλογος της Αθήνας που ιδρύθηκε το 1865. Υπήρξε πυρήνας της Νέας Αθηναϊκής Σχολής, της οποίας ιδρυτής ήταν ο Κωστής Παλαμάς, εκπρόσωπος του ελληνικού παρνασσισμού. Στον ΦΣ Παρνασσός δραστηριοποιήθηκαν άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, όπως ο Άγγελος Σικελιανός, ο Ανδρέας Καρκαβίτσας, ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, ο Αριστομένης Προβελέγγιος, ο Γεώργιος Δροσίνης και ο Γεώργιος Σουρής. Σήμερα ο σύλλογος διοργανώνει διαλέξεις, εκθέσεις, και φιλοξενεί επιλεκτικές συναυλίες.
 
Ψηφιακή πρεμιέρα: Κυριακή 30 Ιανουαρίου, στις 21:00. Δείτε το live

 

 
Δείτε επίσης:

Best of 2021

Exotica Kuttura, η μουσική είναι καταγωγή

Aiora: Topos

Ένα podcast από την Λένα Πλάτωνος
 


 
εμφάνιση σχολίων