0
1
σχόλια
295
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
Το διεθνές ανατρεπτικό φεστιβάλ Tectonics έρχεται στην Αθήνα, σε χώρους που σε καλούν να τους ανακαλύψεις
 
DOCTV.GR | ΦΩΤΟ: ΣΤΕΓΗ
23 Νοεμβρίου 2021
Πως θα μπορούσε να είναι ένα μουσικό φεστιβάλ που γεννήθηκε στην Ισλανδία; Ανατρεπτικό, όπως και ένα φυσικό φαινόμενο. Με 27 διοργανώσεις σε διαφορετικές πόλεις του πλανήτη ονειρεύεται να ταρακουνήσει τις τεκτονικές πλάκες του ήχου.

Το φεστιβάλ νέας μουσικής Tectonics έρχεται για τρίτη χρονιά από τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου. Από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση έως το Μικρό Χρηματιστήριο Αθηνών, από το Ρομάντσο έως το Παλαιό κτίριο Εθνικής Βιβλιοθήκης (Βαλλιάνειο Μέγαρο). Η τρίτη αθηναϊκή έκδοση συνεχίζει να εξερευνά τον ήχο σε μια εποχή όπου τα όρια μεταξύ φυσικού και εικονικού θολώνουν.

Ο τρόπος με τον οποίο το φεστιβάλ συμπεριλαμβάνει τις διάφορες περιπέτειες τις μουσικής είναι σχεδόν κινηματογραφικός: Aντικείμενα καθημερινής χρήσης σε ρόλο μουσικών οργάνων, πρωτότυπες ηχητικές εγκαταστάσεις, πολυφωνική μουσική, ο ήχος της σειρήνας ως σύμβολο αντίστασης και καταπίεσης, παραδοσιακά τραγούδια, κλασική μουσική σε νέες περιπέτειες, σύνθετες μουσικές φόρμες, μουσικά όργανα που βυθίζονται στο νερό, dance μουσική, ελεύθερος αυτοσχεδιασμός, μπαρόκ ήχοι και goth ηλεκτρονική μουσική.

Το φεστιβάλ Tectonics έκανε το ντεμπούτο του στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας το 2012. Κύριος επιμελητής του είναι ο φημισμένος μαέστρος Ilan Volkov, ο οποίος ξεκίνησε το φεστιβάλ με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ισλανδίας. Το επίκεντρο είναι η νέα μουσική, από κλασική ορχηστρική έως ηλεκτρονική, νέα όργανα, μουσικές εγκαταστάσεις και βάλε.

Η επιβολή της ευρωπαϊκής μουσικής στους γηγενείς πληθυσμούς της Νότιας Αμερικής, η goth ηλεκτρονική μουσική, ο ήχος της σειρήνας ως σύμβολο αντίστασης και καταπίεσης, αποτελούν μερικές από τις θεματικές του Tectonics Athens. Δείτε όλο το πρόγραμμα εκεί.

Παραστάσεις:
Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου | 21:00 | Μικρό Χρηματιστήριο Αθηνών (Πεσμαζόγλου 1, Αθήνα)
Σάββατο 4 Δεκεμβρίου | 14:00-00:00  | Στέγη & Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3, Αθήνα)
Κυριακή 5 Δεκεμβρίου  | 14:00-22:30 | Στέγη & Παλαιό κτίριο Εθνικής Βιβλιοθήκης, Βαλλιάνειο Μέγαρο (Πανεπιστημίου 32, Αθήνα).


Tectonics Athens από τη Στέγη σε διάφορους χώρους. Εισιτήρια:Δράσεις με ελεύθερη είσοδο & με εισιτήριο 5 — 12 €
εμφάνιση σχολίων