0
1
σχόλια
150
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
DOCTV.GR
14 Ιουλίου 2021
600-700 δέντρα πολλά εξ'αυτών αιωνόβια και συνολικά 16000τμ πρασίνου πρόκειται να ισοπεδωθούν στο ήδη φτωχό από πράσινο κέντρο της Αθήνας μόνο για τους 5 νέους κεντρικούς σταθμούς του μετρό της γραμμής 4 (Λεωφ.Αλεξάνδρας, Ριζάρη, Κολωνάκι, Νομική, Εξάρχεια)

Τα παραδείγματα από προηγούμενους σταθμούς είναι το λιγότερο απογοητευτικά αφού στην πλειοψηφία τους μετά το πέρας των εργασιών (8-10 χρόνια) στους χώρους και τις πλατείες που παραδίδονται κυριαρχεί το τσιμέντο ενώ το λιγοστό πράσινο κακοσυντηρείται.

Γιατί οι σταθμοί γίνονται τόσο μεγάλοι και γιατί το ελάχιστο και τόσο πολύτιμο αστικό πράσινο δεν φροντίζεται να διασωθεί. Παραδείγματα άλλων σταθμών όπως στα Σεπόλια και στην Ακρόπολη δείχνουν πως μικρότεροι σταθμοί με ελάχιστες επιφανειακές παρεμβάσεις είναι εφικτοί.

Η Αθήνα είναι η 4η από το τέλος πόλη παγκοσμίως σε αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο (0,96 τμ/κάτοικο) όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί πως η ελάχιστη αναλογία πρασίνου στις πόλεις δεν θα έπρεπε να είναι κάτω από 9 τμ/κάτοικο.

Via Παρατηρητήριο Αστικού Πρασινου
εμφάνιση σχολίων