1
1
σχόλια
598
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
«Οι απειλές Χαρδαλιά στην Εφημερίδα των Συντακτών και η πολιτική εξαχρείωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη»
 
PRESS
8 Ιουλίου 2021
Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος, μέλος της Πολιτικής Αγωγής του αντιφασιστικού κινήματος στη δίκη της Χρυσής Αυγής γράφει σε ανάρτησή του στο fb.
 
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απειλεί με αγωγή την Άντα Ψαρρά και την Εφημερίδα των Συντακτών για το σημερινό πρωτοσέλιδο θέμα, σύμφωνα με το οποίο οι επικεφαλής της πολιτικής προστασίας στο αεροδρόμιο μεθόδευσαν τον Οκτώβριο του 2020 την υπέρβαση εν μέσω πανδημίας των ελέγχων τεσσάρων μελών της Φενέρ Μπαχτσέ, αν και αυτά ήταν εμπύρετα, «με εντολή Χαρδαλιά».
 
Η ανακοίνωση στρέφεται κατά του Τύπου και της ερευνητικής δημοσιογραφίας, την ίδια στιγμή που αναφέρεται σε υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία για να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα. Τι φοβερή ανακολουθία! Να είσαι Υπουργός και να απασχολείς την Εισαγγελία με ένα δημοσίευμα, το οποίο έχεις ήδη σπεύσει να απαξιώσεις και να χαρακτηρίσεις ψευδές και συκοφαντικό!
 
Με την ανακοίνωση αυτή, ο κ. Χαρδαλιάς επιχειρεί να συγκαλύψει τις περιγραφόμενες αξιόποινες πράξεις από υφισταμένους του και τα όσα συγκλονιστικά αυτοί αναφέρουν στα μεταξύ τους μηνύματα: χρήση καρτών SIM χωρίς ταυτοποίηση («πακιστανικά κινητά») από κρατικούς αξιωματούχους εν είδει συμμορίας, απαξίωση της ανθρώπινης ζωής και σκύλευση των νεκρών στο Μάτι («Σιγά μη μπλέξουμε. Οι άλλοι έκαψαν 100 άτομα και πήραν και βαθμό»), παραβίαση μέτρων για την αποτροπή διάδοσης μεταδοτικής ασθένειας, παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας. Για αυτά τα εξόχως σοκαριστικά δεν βρήκε τίποτα να πει στην ανακοίνωσή του ο κύριος Υπουργός. Και πώς αλλιώς, αφού φέρεται ως ο εντολέας των περιγραφόμενων αξιόποινων πράξεων...
 
Δυστυχώς, η αποκάλυψη ότι οι έλεγχοι για τον κορονοϊό γίνονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά, αναλόγως πολιτικών γνωριμιών και της ταυτότητας των ελεγχομένων, δεν προξενεί έκπληξη. Οι εικόνες της Πάρνηθας και της Ικαρίας και ο τρόπος που ο Πρωθυπουργός αντιμετώπισε την καταφανή υπέρβαση από τον ίδιον των κανόνων που η κυβέρνησή του θέσπισε έβαλε χαμηλά τον πήχυ των προσδοκιών. Αλλά, όσον αφορά τον κύριο Χαρδαλιά, ας θυμηθούμε το ανεκδιήγητο έγγραφο που είχε δώσει στη δημοσιότητα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης με την κατ' εξαίρεση άδεια για τα βαφτίσια στα οποία διατέλεσε νονός. Όταν η κυβέρνηση μάς ανακοινώνει κατάμουτρα μια διαδικασία κατ' εξαίρεση χορήγησης αδειών που δεν περιγράφεται σε κανέναν νόμο και καμία ΚΥΑ και όταν δημοσιοποιούνται έγγραφα που θεμελιώνουν το δικαίωμα του Υπουργού να παραβιάζει τα μέτρα κατά βούληση, τότε επέρχεται μια πολιτική εξαχρείωση. Γέννημα αυτής της εξαχρείωσης είναι ένας μηχανισμός παραβίασης της νομιμότητας, από τον Υπουργό μέχρι το τελευταίο στέλεχος της διοίκησης. Αυτή η Ελλάδα, η παλιά Ελλάδα όπου όποιος «έχει μπάρμπα στην Κορώνη» μπορεί να ξεγλιστράει από τις επιταγές του νόμου, είναι η «Ελλάδα 2.0», η Ελλάδα του «επιτελικού κράτους» του κύριου Μητσοτάκη.
 
Το αν ο κ. Χαρδαλιάς έχει και ποινικές ευθύνες στην προκειμένη περίπτωση, αν έδωσε δηλαδή εντολή παραβίασης υγειονομικών μέτρων, είναι κάτι που θα πρέπει να διερευνηθεί. Η πολιτική ευθύνη, ωστόσο, της κυβέρνησης για τις παράνομες πρακτικές και τις ανατριχιαστικές δηλώσεις των υφισταμένων του κ. Χαρδαλιά στην πολιτική προστασία είναι αντικειμενική και δεδομένη.
 

Σε μια στιγμή κρίσης για τη διαχείριση της πανδημίας και για το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ο κ. Χαρδαλιάς δεν έχει πλέον κανένα πολιτικό και ηθικό κύρος να εκδίδει μεγαλόστομες απαγορεύσεις. Πρέπει να αποσυρθεί. Ο κύριος Πρωθυπουργός, καλύπτοντας συστηματικά τα κυβερνητικά στελέχη σε σκανδαλώδεις αποτυχίες τους, τα εξαχρειώνει ηθικά και πολιτικά, καθώς αυτά είναι πλέον βέβαια ότι έχουν το ακαταδίωκτο και ότι τα ελεγχόμενα ΜΜΕ θα μεταδώσουν ειδήσεις, μόνο στο μέτρο που η κυβέρνηση θα τις διαψεύδει (όπως έγινε ξανά σήμερα!).
 
Αυτή είναι, χωρίς ωραιοποιήσεις, η πραγματική κατάσταση της χώρας και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δύο χρόνια από την μέρα που ήρθε στην εξουσία.
[Στη φωτογραφία, το έγγραφο του ελληνικού ψευδοκράτους δικαίου στην εποχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.]
 
εμφάνιση σχολίων