0
1
σχόλια
208
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
Από τον Τέλλο Φίλη
 
DOCTV.GR | ΦΩΤΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ
28 Απριλίου 2021
Μεγάλη Πέμπτη είδα τον Βαραββά να χαμογελάει ελεύθερος στην Πλατεία Αριστοτέλους, πίνοντας καφέ στα παράνομα τραπεζοκαθίσματα, έχοντας διπλοπαρκάρει στην Λεωφόρο Νίκης και χιλιάδες Χριστούς να συνωστίζονται στα camps, περιμένοντας μια «άδεια», μια «έγκριση» να φύγουν ή έστω να αναγνωριστούν ότι υπάρχουν και δεν είναι αριθμοί σε ποσοστώσεις ...

Οι φίλοι μου ερείπια στην πλατεία Ναβαρίνου μοιράζονται σαλάτα του Καίσαρα με ενισχυμένο κοτόπουλο με Αφγανές μετανάστριες που τις φωνάζουν Φατιμέ, στέλνουν sms με το κεφάλι ψηλά, ανακοινώνοντάς μου τις χαμηλές τους αντιστάσεις, με αγκαλιάζουν και χώνουν το κεφάλι τους ν΄ακούω τον χτύπο της καρδιάς τους στο στήθος μου.

Στέκουμε αγκαλιασμένοι. Σαν τα μωρά που βρήκαν τον χαμένο πατέρα τους μεσάνυχτα στα παγκάκια της πόλης. Στέκομαι όρθιος. Κοιτάζω πέρα μακριά, πάνω απ΄το τόξο της αψίδας του Γαλέριου τον Γολγοθά. Έτοιμοι οι σταυροί, οι μουσικές του πένθους στα ηχεία, λείπουν μόνον οι εσταυρωμένοι.

Τα ονόματά τους θα ανακοινωθούν με μυστική ψηφοφορία το πρωί. Κι ας το ξέρω από τώρα, πως πάλι ο Βαραββάς θα σωθεί, δεν έχει χώρο τούτη η Πατρίδα να σώσει ούτε έναν φίλο, ούτε έναν.... Κι εγώ δεν έχω δικαίωμα να χύσω ούτε σταγόνα δάκρυ, να λιώσω αυτή την ξηρασία, να σβήσω τους γκρεμούς.... Ανώφελος Πόντιος Πιλάτος σε δίσεκτους καιρούς.

Τέλλος Φίλης – Θεσσαλονίκη


Διαβάστε επίσης: Φίλης: Μεγάλη Εβδομάδα 
εμφάνιση σχολίων