0
1
σχόλια
202
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Από την Μελίτα Κάραλη
 
ΑΠΟΨΗ
12 Μαρτίου 2021
Οι νέοι στοχοποιούνται μονίμως από την κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία παίρνει διαρκώς μέτρα προκειμένου να τους πειθαρχήσει.

Ο παραλογισμός έχει μια απλή εξήγηση: οι νέοι δεν είναι πελάτες της ΝΔ, αντίθετα αποτελούν το κοινό που τον αμφισβητεί. Σε πρόσφατη έρευνα της Metron Analysis το 17-34 θεωρεί ότι η κυβέρνηση χειρίστηκε αρνητικά την πανδημία και ότι δεν σέβεται τους δημοκρατικούς κανόνες.

Η πολυσυζητημένη σημερινή δήλωση του ΠΘ «να μην πιστεύουν οι νέοι ό,τι γράφεται στο διαδίκτυο» και η «προσηλύτιση» στην «επίσημη ενημέρωση» έχει κάτι βαθιά χυδαίο. Γιατί ο ΠΘ έχει στήσει ο ίδιος, με μεγάλη επιμέλεια από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησής του αυτή την ενημέρωση: το λουράκι στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και την ΕΡΤ, το σκάνδαλο της λίστας Πέτσα, η πανδημία λογοκρισίας, η βία κατά δημοσιογράφων και η θλιβερή θέση της Ελλάδας στον διεθνή χάρτη σχετικά με την ελευθερία του Τύπου αποτελούν βασική ραχοκοκαλιά του κυβερνητικού του έργου.

Είναι κρίμα όλη αυτή η προσπάθεια να γκρεμιστεί από μερικούς νέους με κινητά, που δημοσιοποιούν την κρατική καταστολή από διαδηλώσεις, σχολεία, πλατείες, σινεμά στο διαδίκτυο ή εντοπίζουν υλικό πριν προλάβουν οι «καλοθελητές« να το κόψουν στις τηλε-μονταζιέρες. Στον επόμενο τόνο, περιμένετε κι άλλη λογοκρισία στο διαδίκτυο, για το καλό μας. Δεν είναι Ορμπάν, είναι Ερντογάν.
εμφάνιση σχολίων