0
6
σχόλια
303
λέξεις
VISUALISM
Δωμάτια με θέα. Το ξενοδοχείο - διαστημικός σταθμός θα κοιτά τη γη από μακριά και αναμένεται να μπει σε τροχιά το 2027
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ | ΦΩΤΟ: ORBITAL ASSEMBLY COORPORATION
16 Μαρτίου 2021
Πώς θα ήταν αν ζούσαμε για λίγο μέσα σε έναν διαστημικό σταθμό, χωρίς τη μοναξιά ή το στρες του αστροναύτη και με όλα τα κομφόρ ενός πολυτελούς ξενοδοχείου; Την υλοποίηση του οράματος αποφάσισε η καλιφορνέζικη εταιρεία Οrbital Assembly και ανακοίνωσε την κατασκευή ενός διαστημικού σταθμού-ξενοδοχείου. Ο διαστημικός σταθμός Voyager Class θα ξεκινήσει να υλοποιείται το 2025 και φιλοδοξεί να δεχτεί τους πρώτους αστρο-τουρίστες το 2027.

Τα σχέδια έχουν επιρροές από τη διαστημική αρχιτεκτονική της ταινίας επιστημονικής φαντασίας «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος». Το αστρικό ξενοδοχείο θα είναι τριώροφο με 24 ξεχωριστούς χώρους που θα οικοδομηθούν στην περιφέρεια ενός «δαχτυλιδιού». Μέσα σε 126.000 τ.μ. θα διαθέτει πολυτελείς σουίτες και δωμάτια, ικανά να φιλοξενήσουν έως 400 άτομα, αλλά και εστιατόρια, κινηματογράφο και σπα.
 

Οι τουρίστες θα πρέπει να περάσουν από ειδική εκπαίδευση πριν επιβιβαστούν σε κάποιον πύραυλο της Space X για το Voyager Station  

Το αιωρούμενο ξενοδοχείο θα βρίσκεται σε ύψος 500-550 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της Γης, δηλαδή ψηλότερα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η τροχιά του θα του επιτρέπει αδιάλειπτη τροφοδοσία ενέργειας από τον ήλιο.

«Με το σταθμό αυτό δεν θέλουμε να αναπτύξουμε νέες τεχνολογίες. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τεχνολογίες που είναι ήδη διαθέσιμες, αλλά να τις εφαρμόσουμε με νέους τρόπους για να αποκτήσουμε μια τέτοια εγκατάσταση», λέει ο Tom Spilker, επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας. Φυσικά τα πράγματα δεν είναι ούτε απλά, ούτε φτηνά για όποιον ενδιαφέρεται να κάνει ένα τέτοιο αστρικό ταξίδι. Οι τουρίστες θα πρέπει να περάσουν από ειδική εκπαίδευση πριν επιβιβαστούν σε κάποιον πύραυλο της Space X για το Voyager Station ενώ το «πακέτο» για 3,5 ημέρες στο Διάστημα αναμένεται να κοστίζει 5 εκατομμύρια δολάρια.