0
1
σχόλια
278
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Δήλωση - προσβολή για μονογονεϊκές οικογένειες και ομόφυλα ζευγάρια
 
DOCTV.GR 
2 Φεβρουαρίου 2021
«Όλες οι επιστημονικές μελέτες κατατείνουν στο γεγονός ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με τη φυσική παρουσία και των δύο φύλων και των δύο γονέων είναι παιδιά με λιγότερα ψυχολογικά προβλήματα, είναι παιδιά με μικρότερες ή καθόλου παρεκκλίσεις, είναι παιδιά που προσαρμόζονται με μεγαλύτερη ευκολία στην σύγχρονη κοινωνία». Η δήλωση έγινε σε συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά τη συνεπιμέλεια, στον ΑΝΤ1 από τον υπουργό Δικαιοσύνη Κώστα Τσιάρα.

Οι μονογονεϊκές οικογένειες και τα ομόφυλα ζευγάρια και η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα που δεν τηρούν τα πρότυπα της οικογένειας θεωρούνται παρεκκλίσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης. Εντωμεταξύ σχετικές έρευνες στην Ελλάδα δείχνουν ότι 1 στις 5 οικογένειες είναι μονογονεϊκή…

Οι δηλώσεις προκάλεσαν την αυστηρή και καυστική απάντηση του αξιωματικού της ΕΛΑΣ Μιχάλη Λώλη: «Η προστασία της ΛΟΑΤΚΙ+ γονεϊκότητας εντάσσεται στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μέχρι το 2025), της οποίας η Ελλάδας είναι μέλος. Η Οικουμενική Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου λέει ξεκάθαρα ότι «όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο… και έχουν δικαίωμα στην ίση προστασία του νόμου. Οπότε η Νομική Αναγνώριση της παιδοθεσίας από ΛΟΑΤΚΙ άτομα, μάς φέρνει ένα βήμα πιο κοντά σε μια αληθινά συμπεριληπτική και ειλικρινή κοινωνία, δίχως διακρίσεις, για όλους. Βγάλτε τώρα όλοι τη μεζούρα της άποψης σας και  μετρήστε αν είναι φυσιολογικό. Να βγάλω και εγώ τη δική μας της επιστήμης να μετρήσω πόσο ρατσιστές είστε..».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με δήλωση της τομεάρχη για θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων Ειρήνης Αγαθοπούλου ήταν ανάμεσα σε άλλα: «Λυπούμαστε πολύ, που η κυβέρνηση για άλλη μια φορά αγνοεί τις κοινωνικές ομάδες που δεν ταιριάζουν στην κανονικότητά της και ανησυχούμε, που νομοθετεί χωρίς να τις λαμβάνει υπόψη» καταλήγει η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

Φωτό: facebook.com/kostas.tsiaras.karditsa
εμφάνιση σχολίων