0
1
σχόλια
390
λέξεις
CULTURE
Η Αποκάλυψη. Η κυρία του Μαξίμ. Τρεις αδερφές. Μήδεια. Παραστάσεις με και χωρίς εισιτήριο για τις οθόνες μας
 
DOCTV.GR
25 Νοεμβρίου 2020
«Η Αποκάλυψη» του Θάνου Παπακωνσταντίνου #ΣΤΕΓΗ #ΔΩΡΕΑΝ: «Όποιος έχει αυτιά, ας ακούσει». Η Αποκάλυψη του Ιωάννη εξάπτει τη φαντασία των ανθρώπων από τον 1ο αιώνα μ.Χ. Ο Θάνος Παπακωνσταντίνος εξερευνά τη συντέλεια του κόσμου ως προφητεία, όραμα ή, μήπως, μανιφέστο εξέγερσης, σε μια παράσταση πιο επίκαιρη από ποτέ. Info:«Η Αποκάλυψη» στο Ψηφιακό Κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση έως τις 30 Δεκεμβρίου 2020.

«Η κυρία του Μαξίμ» του Ζωρζ Φεντώ, #ΕΘΝΙΚΟ: Ζωντανά από την Κεντρική Σκηνή το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει το έργο του Ζωρζ Φεντώ, Η κυρία του Μαξίμ, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Στο έργο, ο κύριος Πετιπόν ξυπνά στο σπίτι του έπειτα από ένα ξενύχτι στο καμπαρέ «Μαξίμ». Ο ίδιος δεν θυμάται τίποτα από τη χθεσινή βραδιά, στο κρεβάτι του όμως βρίσκεται μια νεαρή χορεύτρια από τα μπαλέτα του «Μαξίμ». Η φάρσα τίθεται σε κίνηση και η ζωή του γίνεται άνω-κάτω. Info: Η κυρία του Μαξίμ, Σάββατο 28 Νοεμβρίου, στις 19:30, σε live streaming. Εισιτ. 8 ευρώ.

«Τρεις Αδελφές» του Τσέχωφ #ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ: Με πρωταγωνιστές τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Αιμίλιο Χειλάκη και Αθηνά Μαξίμου, το θέατρο Προσκήνιο εγκαινιάζει τον νέο κύκλο διαδικτυακών παραστάσεων με την σκηνοθετική υπογραφή του Δημήτρη Καραντζά. Η παράσταση που διακόπηκε πέρσι λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών, επιχειρεί μια εκ νέου επίσκεψη στο έργο. Οι ηρωίδες του Τσέχωφ μεγάλες πια, ξαναέρχονται αντιμέτωπες με τις επιλογές τους, με τον χρόνο και το πέρασμά του και σε μια επαναδιαπραγμάτευση της στιγμής που τους οδήγησε στην οδύνη. Info: Τρεις Αδελφές, Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, 21.00, εισιτ. 5 ευρώ.

«Μήδεια», Georg Benda από το Νιάρχος #ΚΠΙΣΝ #ΚΑΜΕΡΑΤΑ #ΔΩΡΕΑΝ: Ο Georg Benda (1722-1795), αν και παραμένει λιγότερο γνωστός σε σχέση με άλλους συνθέτες του τέλους του 18ου αιώνα, έχει μείνει στην ιστορία για τη Μήδεια, έργο που επηρέασε πολλούς μουσικούς της εποχής, μεταξύ των οποίων και τον Wolfgang Amadeus Mozart. Το μονόπρακτο μελόδραμα του τσέχου συνθέτη παρουσιάζεται στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, με την Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής σε όργανα εποχής και σε διεύθυνση Μάρκελλου Χρυσικόπουλου. Η παράσταση θα μεταδοθεί μέσω live streaming στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, στη σελίδα του στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube. Στο ρόλο της Μήδειας συμμετέχει η ηθοποιός Κόρα Καρβούνη. Info: Μήδεια, του Georg Benda, Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στις 20:30.


Διαβάστε επίσης:
Online: Η Αποκάλυψη στο κανάλι της Στέγης
Εθνικό Θέατρο: «Σ’ εσάς που με ακούτε» σε livestreaming
εμφάνιση σχολίων