0
1
σχόλια
256
λέξεις
ΖΗΝ
Ατομικές σπανακόπιτες χωρίς φούρνο
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
17 Ιουλίου 2020
Σπιτικές ατομικές σπανακόπιτες με φέτα, στο τηγάνι, μέσα σε λίγη ώρα. Γίνονται και με έτοιμο φύλλο χωριάτικο αλλά καλύτερα με την παρακάτω πανεύκολη ζύμη, από τα χεράκια μας.

ΥΛΙΚΑ:180 ml νερό χλιαρό, 4 γρ ξηρή μαγιά, μια πρέζα αλάτι, ½ κουτ. γλ. ζάχαρη, 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο, 200 γρ. φρέσκο baby σπανάκι, 480 γρ. φέτα τριμμένη, 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο, λάδι για το τηγάνισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Τοποθετούμε σε μπολ το νερό, τη μαγιά το αλάτι και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά. Σε μεγαλύτερο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι το μείγμα της μαγιάς, μαζί με το λάδι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Την πλάθουμε μακρόστενη και την κόβουμε σε 4 ίσα κομμάτια κι έπειτα κάθε κομμάτι στα δύο. Τα πλάθουμε σε μπαλίτσες, τοποθετούμε σε ταψί, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 20-25 λεπτά. Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε με πλάστη την κάθε μπαλίτσα σε στρογγυλό φύλλο πάχους 2 χιλιοστών. Τοποθετούμε στα μισά φύλλα ζύμης από 50 γρ σπανάκι φρέσκο, 120 γρ. τυρί φέτα τριμμένη, αλατοπίπερο και λίγο ελαιόλαδο. Τα υλικά τα βάζουμε στο κέντρο των φύλλων, αφήνοντας κενές τις άκρες τους. Σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο, αι βρέχουμε λίγο τις άκρες των φύλλων. Πιέζουμε και στρίβουμε με τα δάχτυλα τις άκρες ώστε να κλείσουν οι πίτες. Βάζουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει καλά η κάθε πλευρά.

TIP: Ταιριάζουν πολύ με γιαούρτι.


Διαβάστε επίσης:
ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Πίτες χωρίς φύλλο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Μπουρίτος κάθε είδους
εμφάνιση σχολίων