0
1
σχόλια
250
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
Με το καινούριο της project “Lenaura” σε πρώτη παρουσίαση αλλά και μουσικές της που αγαπήσαμε, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
4 Σεπτεμβρίου 2019
«Ναι και πιο κάτω είναι ένα ζευγάρι που έχει μόνο ένα φεγγάρι
και το κόβει στα δυο, δαγκώνει το μισό και ξανά το μισό
μέχρι που μένουν ψίχουλα, μέχρι που μένει το τίποτα.
Αλλά αυτοί μοιράζονται ακόμα και το τίποτα
γιατί φαίνεται πως το τίποτα δεν είναι υπαρκτό
ίσως γι αυτό από μέσα τους να βγαίνει εκείνο το φως».

Η αγαπημένη Λένα Πλάτωνος έρχεται στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, για μια συναυλία που περνά από όλο το φάρμα της καριέρας της και καταλήγει στο νέο dance project της, Lenaura. Μαζί της θα είναι και πολλοί εκλεκτοί φίλοι.

Η συναυλία θα ξεκινήσει με μια ρετροσπεκτίβα, με κομμάτια από τους εμβληματικούς δίσκους Γκάλοπ, Λεπιδόπτερα, Μάσκες Ήλιου και Σαμποτάζ, σε ερμηνείες των Γιάννη Παλαμίδα και Αθηνάς Ρούτση.

Στο δεύτερο μέρος, παρουσιάζεται για πρώτη φορά ζωντανά το χορευτικό project της Lenaura, που ετοίμασε η Λένα μαζί με τον επί χρόνια στενό συνεργάτη της, Stergio T. Ανάμεσα στις μινιμαλιστικές μελωδίες και τους έντονους ρυθμούς της Πλάτωνος, κάνει την εμφάνισή του και ένας ιδιαίτερος Τσαϊκόφσκι: το «Νανούρισμα μέσα στην καταιγίδα» γίνεται χορευτικό και ερμηνεύεται στα ρωσικά από την Αλμπίνα Ζαχαριάδου.

Στα πλήκτρα και τα φωνητικά θα βρίσκεται μαζί της και ο Κλέων Αντωνίου – με τον οποίο η Πλάτωνος είχε συνεργαστεί στο άλμπουμ Μάσκες Ήλιου – ενώ τη συναυλία θα πλαισιώνουν τα visuals του Κωνσταντίνου Νησίδη.


Info: Parklife: Lenaura - Λένα Πλάτωνος feat. Stergios T., Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, 21:00, Ξέφωτο, ΚΠΙΣΝ.


Διαβάστε επίσης: Πλάτωνος: Ηδύποτο Ρουμπίνι
εμφάνιση σχολίων