0
1
σχόλια
175
λέξεις
CULTURE

Κινητές βιβλιοθήκες και ανταλλαγή βιβλίων

ΑΝΝΑ ΧΑΡΙΤΟΥ
21 Σεπτεμβρίου 2011
Ποιος θα το πίστευε ότι στην αυγή του ευρωπαϊκού 21ου αιώνα, οι βρετανικές δημοτικές βιβλιοθήκες θα σώζονταν ως παραπεταμένα πολιτιστικά ορφανά από τον έρανο των δημοτών τους. Ότι οι Έλληνες μαθητές δεν θα είχαν σχολικά βιβλία, ότι οι σχολικές βιβλιοθήκες θα καταργούνταν (όπως διέρρευσε σήμερα), ότι τα βιβλία θα θεωρούνταν είδη πολυτελείας.

Αν και η ανταλλακτική κοινωνία ανθίζει στις μέρες με πρωτόγνωρο τρόπο για τη δική μας γενιά, η ανταλλαγή βιβλίων δεν είναι κάτι καινούργιο. Στη Θεσσαλονίκη διοργανώνουν συναντήσεις που οι φίλοι μας τις ονομάζουν «Ανοιχτές Βιβλιοθήκες» και γίνονται τις Κυριακές σε ανοιχτούς χώρους της πόλης.

Για να συμμετάσχει κάποιος πρέπει να έχει μαζί του μία σακούλα με μερικά βιβλία που δεν χρειάζεται πλέον (έως 10). Το Δελτίο Τύπου λέει ότι η μόνη προϋπόθεση είναι να βρίσκονται τα βιβλία σε καλή κατάσταση. Εμείς θα λέγαμε η μόνη προϋπόθεση είναι τα βιβλία να έχουν ενδιαφέρον περιεχόμενο.

Η επόμενη βιβλιοθήκη: Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, 12.00 - 19.00, Πάρκο του Ήχου στη Nέα Παραλία Θεσσαλονίκης, μετά το Ναυτικό Όμιλο.

Η διοργάνωση γίνεται από τον όμιλο UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης.


εμφάνιση σχολίων