2
1
σχόλια
321
λέξεις
CULTURE
Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και ο Akhram Khan, διεκδικούν το Βραβείο Εξαιρετικού Επιτεύγματος στον Χορό, του περίφημου βρετανικού θεσμού. Πρόκειται για δύο συμπαραγωγές της Στέγης
 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
7 Μαρτίου 2019
Δύο δημιουργοί που αλλάζουν το τοπίο της τέχνης του σύγχρονου χορού. Δύο καλλιτέχνες που αντλούν έμπνευση από την ιστορία, τον άνθρωπο, τις αγωνίες και τους αγώνες του. Οι τελευταίες παραγωγές τους έκαναν πρεμιέρα στην Αθήνα, ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο και τώρα είναι υποψήφιες στα βρετανικά Olivier Awards. Ο Μεγάλος Δαμαστής (The Great Tamer) του Δημήτρη Παπαιωάννου και O XENOS του Akhram Khan διεκδικούν και οι δύο το βραβείο Outstanding Achievement In Dance. Η τελετή Olivier Awards θα γίνει στις 7 Απριλίου στο Royal Albert Hall.

O ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΑΜΑΣΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ: «Είναι ένα έργο που σκορπά γύρω του μαγεία με τόσο αργό τρόπο που νιώθεις ότι σχεδόν δεν συμβαίνει τίποτα. Μέχρι που ξαφνικά οι δέκα χορευτές ενώνονται σε ένα θεατρικό θρίαμβο». - The Guardian

Το Great Tamer είναι ουσιαστικά ένα ταξίδι ανάμεσα στις βασικές δυνάμεις που ο άνθρωπος καλείται να δαμάσει μέσα του για να ολοκληρωθεί. Η παράσταση του διεθνούς φήμης δημιουργού, Δημήτρη Παπαϊωάννου, έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στη Στέγη, ταξιδέψε ανά τον κόσμο (από την Αθήνα στο Παρίσι και από τη Σεούλ στο Ταϊπέι), και σήμερα είναι υποψήφια για το βραβείο των Olivier Awards.

O XENOS – AKHRAM KHAN: Η ιστορία του κόσμου, μέσα από μια ακροβασία ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση, γεμάτη κλασικό κατάκ και σύγχρονο χορό.  Το έργο του διεθνούς φήμης χορευτή, χορογράφου και σκηνοθέτη, Akhram Khan ήταν πάντοτε πολιτικά φορτισμένο. Ο XENOS αντλεί υλικό από τα γεγονότα του 20ού αιώνα και την ξενοφοβία που επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο, τις διαρκείς μετακινήσεις, τη μετανάστευση. Πρόκειται για το τελευταίο σόλο του διάσημου Βρετανού χορευτή και χορογράφου. Η παραγωγή του έγινε στη διάρκεια καλλιτεχνικής φιλοξενίας (residency) στο The Grange (Χάμσαϊρ, Αγγλία) και στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.Διαβάστε επίσης:
10 Πράγματα: Akhram Khan
10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ: Δημήτρης Παπαϊωάννου
Ο Παπαϊωάννου στο θέατρο της Μπάους
VIDEO: Το έργο του Παπαϊωάννου που πήγε στα Emmy
εμφάνιση σχολίων