2
2
σχόλια
853
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
«Τα αδέλφια από την Κόρινθο». Το άλμπουμ Rolling Days πλέει σε διεθνή ύδατα και αναμένεται να τους μετατρέψει σ΄ ένα από τα αγαπημένα ντουέτα της indie synth-pop σκηνής
 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΜΕΛΙΤΑ ΚΑΡΑΛΗ
12 Ιουνίου 2018
Αν οι προβλέψεις μας αποδειχθούν σωστές αυτό το ντουέτο με τη μελαγχολική πατίνα και τα κρυφά ελληνικά κύματα στην παραγωγή -που θυμίζουν στον διεθνή τύπο την μουσική pop-showgaze ένωση των Everything but the girl με τους Slowdive- θα ξεκινήσουν σύντομα το live ταξίδι τους στον πλανήτη. Το άλμπουμ Rolling Days έχει ήδη καλυφθεί από εμβληματικούς σταθμούς όπως ο KEXP, και το όνειρό μας δεν είναι άλλο από το να τους δούμε στο Coachella. Ο αγαπημένος Έλληνας παραγωγός Σεραφείμ και η αδελφή του Αγγελική Τσοτσώνη μετουσιώνουν ένα από τα τραγούδια τους: “Kids are made of stars and thorns”.


Τι πολύτιμο σας έμαθε η ζωή γράφοντας αυτό το άλμπουμ; Όταν μέσα στο μυαλό σου παίζει μια δυνατή μουσική ακόμα και η πιο δυνατή παρεμβολή δεν καταφέρνει ποτέ να την κλονίσει ουσιαστικά κι αυτός είναι ο ωραιότερος τρόπος που σε κάνει να μείνεις πιστός στην ομορφιά, να χαθείς σε κάτι όμορφο.

Κάτω από ποιες συνθήκες γράφτηκε το άλμπουμ; Από πού αντλήσατε έμπνευση; Τα περισσότερα κομμάτια μας γράφτηκαν στο στούντιό μας στην Κόρινθο που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, νυχτερινές ώρες και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Αν βάλεις ακουστικά και ακούσεις προσεκτικά μπορεί να διακρίνεις λίγο απ’ τα κύματα μέσα στις ηχογραφήσεις. Η παραγωγή έγινε στο στούντιό μας στην Αθήνα, σκληρή δουλειά, αμέτρητες ώρες studio και καλή επικοινωνία μεταξύ μας. Σίγουρα ο τόπος, μαζί με τις  αναμνήσεις του, όπου συμβαίνουν τα πράγματα επηρεάζει άμεσα, είναι σαν το κρασί, το περιβάλλον θα είναι καθοριστικό για τη γεύση και το χρώμα του. Μας αρέσει αυτός ο παραλληλισμός, το κρασί δεν το ρωτάς γιατί έχει τη γεύση που έχει, απλά το γεύεσαι.

Συνήθως οι στίχοι μιλάνε για την αγάπη, τον έρωτα, την παιδικότητα, τους φόβους και για το πόσο εύθραυστοι είμαστε οι άνθρωποι


Οι στίχοι σας από ποια θέματα εμπνέονται και ποιος είναι ο πιο αγαπημένος στίχος σας από το άλμπουμ σας; Δε γράφουμε σχεδόν ποτέ τους στίχους, τους αφήνουμε να συμβούν, οι λέξεις απλά βγαίνουν αυθόρμητα στο κάθε κομμάτι στο recording και κατά ένα περίεργο τρόπο σχηματίζουν μια ιστορία. Το ίδιο το τραγούδι μας αποκαλύπτει περί τίνος πρόκειται. Συνήθως οι στίχοι μιλάνε για την αγάπη, τον έρωτα, την παιδικότητα, τους φόβους και για το πόσο εύθραυστοι είμαστε οι άνθρωποι. Μας αρέσει αυτές τις έννοιες, τις κάπως συνηθισμένες για άλλους, να τις γεμίζουμε με τον δικό μας ήχο, χωρίς να ψάχνουμε να ταιριάξουμε σε κάποιο συγκεκριμένο μουσικό είδος. Αγαπημένος μας στίχος ‘Kids are made of stars and thorns’ απ’το ‘Holy Bound’.


Ποια είναι η αντίδραση για το άλμπουμ μέχρι στιγμής; Αγάπη απ’ τον κόσμο και όμορφα λόγια που μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε

Με την κυκλοφορία μας αυτή υπήρξαν κάποιοι σημαντικοί άνθρωποι από τον KEXP, το The Line of Best Fit και το The Revue. που πίστεψαν στη δουλειά μας και την ένιωσαν 

Ποιο είναι το επόμενο βήμα στο οποίο θα θέλατε να σας οδηγήσει αυτή η διεθνής κυκλοφορία; Να ταξιδέψουμε τα κομμάτια μας με live εμφανίσεις ώστε να μοιραστούμε συναισθήματα στην πραγματικότητα και όχι εικονικά.

Ποιο είναι το πιο σημαντικό γεγονός που έχετε ζήσει καλλιτεχνικά τα τελευταία χρόνια, μαζί και ξεχωριστά; Πέρα απ’ τους δύσκολους καιρούς ή ακόμα και τις προσωπικές δυσκολίες που συναντήσαμε, προσπαθήσαμε να δώσουμε ό,τι πιο ειλικρινές είχαμε και μέσα σε λίγο χρόνο απ’ την κυκλοφορία του δίσκου, κόσμος από Ελλάδα και εξωτερικό μας έστειλε μηνύματα που πραγματικά μας συγκίνησαν. Επίσης με την κυκλοφορία μας αυτή υπήρξαν κάποιοι σημαντικοί άνθρωποι από τον KEXP, το The Line of Best Fit και το The Revue. που πίστεψαν πραγματικά στη δουλειά μας και την ένιωσαν, τους δημιούργησε μια κατάσταση μέσα τους. Νομίζουμε πως δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο απ’ το να μπορείς να αγγίξεις διαφορετικούς ανθρώπους.

Αν όπως λες όλοι μιλάνε ασταμάτητα κι όλα είναι τόσο εφήμερα, τότε θέση σε όλα αυτά έχει η μουσική, εκείνη που κάνει τον χρόνο να σταματά

Σ’ έναν κόσμο όπου όλοι μιλάνε πολύ και ασταμάτητα και η εικόνα θριαμβεύει, τι θέση νομίζετε ότι έχουν τα τραγούδια και η μουσική; Οι στίχοι μαζί με την μουσική λένε στον άνθρωπο όσα αυτός χρειάζεται να ξέρει για το πώς είναι να είσαι άνθρωπος. Αν όπως σωστά λες όλοι μιλάνε ασταμάτητα κι όλα είναι τόσο εφήμερα, τότε θέση σε όλα αυτά έχει η μουσική, εκείνη που κάνει τον χρόνο να σταματά.

Πάντα υπήρχε μια μορφή κρίσης σε κάθε εποχή. Στις δικές μας μέρες η κρίση είναι πολυμορφική με βασική την ηθική 

Η κρίση πιστεύετε ότι έχει αποτελέσει κινητήριο δύναμη ή μια δύναμη καλλιτεχνικής καταστολής για τους ‘Ελληνες καλλιτέχνες; Εμείς  πιστεύουμε ότι πάντα υπήρχε μια μορφή κρίσης σε κάθε εποχή. Στις δικές μας μέρες η κρίση είναι πολυμορφική με βασική την ηθική και κατ’ επέκταση την οικονομική.

Με εσάς τι ισχύει; Για εμάς απ’ τη μια αποτελεί σημαντικό εμπόδιο μιας και αναγκαζόμαστε να κάνουμε πολλές δουλειές για να τα βγάλουμε πέρα, κι αυτό τρώει απίστευτη ενέργεια, απ’ την άλλη όμως η ανάγκη είναι η κινητήριος δύναμη για να δημιουργήσεις κάτι απ’ το μηδέν σε κάθε χώρο, όχι μόνο στον καλλιτεχνικό.

Με ποιο κομμάτι από το άλμπουμ σας είστε συναισθηματικά ταυτισμένοι περισσότερο ο καθένας ξεχωριστά;  
Αγγελική : ‘My Baby’.

Σεραφείμ: ‘Black Dress’Ocean Hope Site. Buy the Album Rolling Days - Οcean hope. InstagramFacebook.
εμφάνιση σχολίων