0
1
σχόλια
540
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
Από το Γεωπονικό μέχρι το Ρομάντσο. Το μουσικό φεστιβάλ φτιάχνει τον δικό του μουσικό χάρτη για 5 ημέρες (συν εκδηλώσεις με ελέυθ. είσοδο)
 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
17 Απριλίου 2018

Το μεγάλο μουσικό φεστιβάλ Borderline της Στέγης εξαπλώνεται σε όλη την Αθήνα και επιστρέφει με πίστη στην ιδέα πως ότι πιο ενδιαφέρον γεννιέται στις πράσινες ζώνες της μουσικής, εκεί όπου τέχνη και ήχοι δεν έχουν κατηγορίες ή όρια.

Στα πλαίσια του φετινού φεστιβάλ, οι Medea Electronique φτιάχνουν μια όπερα με live coding. Ο Alan Courtis δημιουργεί μια παράσταση μαζί με μια ομάδα ενηλίκων με νοητική υστέρηση. Μια συναυλία με σωλήνες, σπόρους και μπαλόνια γίνεται στο Γεωπονικό ενώ κάνουμε έναν πρωτότυπο περίπατο ηχογράφησης στο βουνό.

Tραγούδι, θόρυβος, σύνθεση, αυτοσχεδιασμός, live dj sets, sound installations, ομιλίες και άλλες δράσεις, μας υποδέχονται στην 8η έκδοση του αθηναϊκού φεστιβάλ που εκτείνεται από τη Στέγη μέχρι το Ρομάντσο και από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο μέχρι τον Υμηττό, με πάσης φύσεως ηχητικές αναζητήσεις.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Telematic Hacking 2, Μικρή Σκηνή Στέγης, 21:00: Αν το router του Ίντερνετ είναι τελικά μουσικό όργανο, τότε πώς ανοίγει τον δρόμο για νέο ρεπερτόριο και νέους ακροατές; Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το βρετανικό πανεπιστήμιο De Montfort ανοίγουν διάλογο γύρω από την τηλεματική τέχνη, εστιάζοντας στο χάκινγκ ως ένα ιδιαίτερα κατάλληλο μέσο τηλεματικής περφόρμανς. Συμμετέχουν  οι Network Ensemble, Tim Shaw, Aram Bartholl, Dirty Electronics, Tim Ward, Rob Chafer, Γιάννης Κοτσώνης. Είσοδος ελεύθερη και ζωντανή τηλεμετάδοση εδώ

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Μedea Electronique: Ηχώ και Νάρκισσος, Στέγη 21:00.
Οι Medea Electronique είναι μια κολεκτίβα καλλιτεχνών που μοιράζονται την αγάπη για την καινοτομία στη μουσική και την τεχνολογία. Το νέο τους project εμπνέεται από το μύθο της Ηχούς και του Νάρκισσου, όπου για πρώτη φορά αποτυπώνεται η έννοια του video και του audio, στον 21ο αιώνα της ψηφιακής τεχνολογίας. Το live coding, σε ρόλους συνθέτη και λιμπρετίστα, εμπνέεται από τις δύο μυθολογικές φιγούρες και παραδίδει μια όπερα με σύγχρονες προβληματικές. Εισιτ.: 5-7 ευρώ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Μουσική παράσταση και συναυλίες, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο – Στέγη. Αιολικές άρπες στον αμπελώνα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, μια μουσική παράσταση από ομάδα ενηλίκων με νοητική υστέρηση και 3 ακόμα συναυλίες back to back στη Μικρή Σκηνή της Στέγης. Στο πλαίσιο του Borderline, ο Alan Courtis πραγματοποιεί ένα τριήμερο εργαστήριο, μαζί με μια ομάδα ενηλίκων με νοητική υστέρηση, το οποίο ολοκληρώνεται με μια μοναδική παράσταση στη Μικρή Σκηνή της Στέγης. Alan Courtis (μαζί με ομάδα ενηλίκων με νοητική υστέρηση), Francisco Meirino, Angharad Davies & Tisha Mukarji & Δήμητρα Λαζαρίδου-Χατζηγώγα, Richard Dawson. Δράσεις με ελεύθερη είσοδο & με εισιτήριο 2-7ευρώ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο – Ε.Δ.Ω. – Ρομάντσο.
Το Borderline βγαίνει εκτός Στέγης με κλασικό μινιμαλισμό, metal, ηχητική γεωγραφία του χώρου, παραισθησιογόνα drones, απόκοσμους βόμβους, αιωρούμενα μεταλλικά δοχεία, συνδυασμούς ρυθμών και αναζήτηση των ορίων της αντίληψης, με τη συμμετοχή των Robin Rimbaud (aka Scanner), Pierre Berthet, Yoni Silver, Scanner και Μαρία Παπαδομανωλάκη, Constantine και Δάφνη Αντωνιάδου, HELM, Lawrence English, Pan Daijing, Babyfather.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο – Στέγη – Υμηττός.
Lawrence English (Field Recording Workshop), Pierre Berthet, Oren Ambarchi και Crys Cole, HELM, Moa Pillar και EFTD. Συναυλία με σωλήνες, σπόρους και μπαλόνια στο Γεωπονικό, περίπατος ηχογράφησης στον Υμηττό, αυτοσχεδιασμοί, σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική και processing, αλλά και μία συναυλία που διερευνά την ερημιά του σιβηρικού τοπίου, κλείνουν την αυλαία του Borderline Festival 2018.

 

Info: Borderline Festival 2018, 18-22 Απριλίου, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Αθήνα.

εμφάνιση σχολίων