0
1
σχόλια
216
λέξεις
CULTURE
O Michel van der Aa ζωντανεύει το βιβλίο του Φερνάντο Πεσσόα στη Στέγη, υπό τους ήχους του Ergon Ensemble. Μια διεθνής παράσταση με πολλά αστεράκια από τους κριτικούς
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
14 Δεκεμβρίου 2017

«Αξέχαστο… συναρπαστικό… καθηλωτικό». Έτσι χαρακτηρίζουν οι New York Times την παράσταση του Michel van der Aa, Το Βιβλίο της Ανησυχίας, που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του πορτογάλου συγγραφέα, Φερνάντο Πεσσόα.

«Δεν ήμουν φτιαγμένος για την πραγματικότητα, η ζωή όμως ήρθε και με βρήκε». Το Βιβλίο της Ανησυχίας εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1982, 47 χρόνια μετά το θάνατο του Πεσσόα. Τα χειρόγραφα βιβλίου βρέθηκαν κλεισμένα σε ένα μπαούλο.

Το λογοτεχνικό αριστούργημα του Πεσσόα ζωντανεύει μέσα από το μουσικοθεατρικό έργο του Μίσελ φαν ντερ Άα. Η παράσταση παρουσιάζεται πρώτη φορά στην Ελλάδα και συνδυάζει την κινηματογραφική εικόνα με το λόγο, τα τραγούδια fado, τους ηλεκτρονικούς ήχους και τη ζωντανή μουσική, χωρίς κάποιο στοιχείο να επιβάλλεται στο άλλο. Η καθημερινότητα συναντιέται με τη δύναμη της φαντασίας, εκπέμποντας στη σκηνή την αγωνιώδη υπαρξιακή αναζήτηση του συγγραφέα.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ενσαρκώνει ο Μιλτιάδης Φιορέντζης, ενώ το Ergon Ensemble, που εμφανίζεται για πέμπτη φορά στη Στέγη, ντύνει με τις μουσικές του την παράσταση υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Kasper de Roo.

 

Info: Michel van der Aa / Ergon Ensemble, Το Βιβλίο της Ανησυχίας, 15-16 Δεκεμβρίου, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107, Στάση μετρό: Συγγρού φιξ. Εισιτ.: 5-15 ευρώ

εμφάνιση σχολίων