0
1
σχόλια
196
λέξεις
ΖΗΝ
Τα Τρίκαλα δεν καπνίζουν. Ο πρώτος δήμος στη χώρα που θα προσπαθήσει να κόψει το κάπνισμα στους εσωτερικούς χώρους
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
8 Νοεμβρίου 2017

Μιας και ο αντικαπνιστικός νόμος υπάρχει μα δεν τηρείται ούτε κατά διάνοια, τα Τρίκαλα, με το σκεπτικό πως η αλλαγή ξεκινά από εμάς, ξεκίνησε μια συντονισμένη αντικαπνιστική εκστρατεία με σκοπό να γίνουν μια πόλη στην οποία δεν θα καπνίζει κανείς.

«Τα Τρίκαλα δεν ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ!» λέει το μήνυμα. Ο Δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με τους επαγγελματίες εστίασης της πόλης, θα προσπαθήσουν να αλλάξουν την κατάσταση για το καλό, τόσο των εργαζόμενων όσο και των επισκεπτών. Ειδικά ενημερωτικά φυλλάδια τοποθετούνται στα τραπέζια κάθε μπαρ, ταβέρνας, εστιατορίου και καφέ, προτρέποντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες των Τρικάλων να μην ανάψουν τσιγάρο. Παράλληλα η Δημοτική Αστυνομία θα ενημερώνει για την ουσία του μέτρου και φυσικά οι ίδιοι οι επαγγελματίες θα ενισχύουν την πρόσκληση.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά τα Τρίκαλα καινοτομούν αφού τα τελευταία δύο χρόνια έχουν προωθήσει σημαντικά έργα, με πρώτο στόχο, τη βελτίωση της προσβασιμότητας και της προσπελασιμότητας των κατοίκων τους. Συγκεκριμένα τα Τρίκαλα βραβεύτηκαν με το πανευρωπαϊκό βραβείο European Mobility Week 2015 για: Το δίκτυο ποδηλατοδρόμων, Το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό, Το Φωτοβολταϊκό Δέντρο και τις Ερευνητικές δραστηριότητες για τους κατοίκους.

εμφάνιση σχολίων