1
4
σχόλια
661
λέξεις
CULTURE
Το διαδραστικό φεστιβάλ που ζωντανεύει τα κτίρια της Σύρου φέτος μας ρωτά: «Είσαι φάντασμα ή άνθρωπος στον Δημόσιο χώρο;» Το DOCTV.GR είναι χορηγός επικοινωνίας
 
DOCTV.GR
13 Ιουνίου 2017

Το Το Eyes Walk Festival που εξερευνά τον αρχιτεκτονικό πολιτισμό μέσω της τεχνολογίας, καταφτάνει για 4η χρονιά στη Σύρο κι εμείς ζούμε μια σχεδόν σωματική αλληλεπίδραση με την αρχιτεκτονική και την ιστορία του τόπου, με τον πιο διαδραστικό τρόπο.

Φέτος τον Ιούλιο, η Ερμούπολη μεταμορφώνεται μέσω της τέχνης, των video installation και ενός παιχνιδιού που μέσω των έξυπνων τηλεφώνων μας θα μας επιτρέψει να αλληλεπιδράσουμε ζωντανά με τα κτήρια της πόλης, το δημόσιο χώρο και την κοινότητα. Το φετινό θέμα θολώνει τα νερά ανάμεσα στην πραγματικότητα και τον τεχνολογικό κόσμο, υπό τον τίτλο «'Inside out'. Είσαι φάντασμα ή άνθρωπος στον Δημόσιο χώρο;».Στο φεστιβάλ, εκτός από 3D Video Projections και Mega Video Installation, θα υπάρχει και ένα Augmented Reality Game, δηλαδή ένα διαδραστικό παιχνίδι το οποίο θα εξελίσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ και με τη βοήθεια των smartphones, θα μας επιτρέψει να τρυπώσουμε μέσα σε άγνωστες ιστορίες των κατοίκων της Σύρου και να γίνουμε ένα με την πόλη. Θα μπορούμε να επηρεάσουμε άμεσα την κατεύθυνση αλλά και το αποτέλεσμα της ιστορίας μέσα από τις πράξεις του χαρακτήρα μας και κάθε μια από τις ιστορίες θα σχετίζεται με τον άνθρωπο, τον τόπο, τον πολιτισμό, τα κτίρια και τα αινίγματά της Ερμούπολης.

Το μεγάλο Video Mapping της φετινής διοργάνωσης είναι κάτι που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει στην Ευρώπη. Θα πραγματοποιηθεί πάνω σε όλη την εξωτερική πρόσοψη του ιστορικού κτηρίου που στεγάζει την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και θα αποτελείται από 14 έργα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.

Στο Eyes Walk 2017 μας περιμένουν και εργαστήρια αλλά και γευσιγνωσία και μάλιστα συνδυασμένα. Έτσι, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα διεξαχθεί το τριήμερο εκπαιδευτικό workshop Video Installation Art στο δημόσιο χώρο. Σε όλη την πορεία της διαδρομής του video installation art, αλλά και σε μερικά σημεία της πόλης ακόμα, θα στρωθούν μεγάλα τραπέζια με συνταγές και κρασί με από την τοπική γαστρονομία, ενώ πάνω στα τραπέζια θα προηγηθεί video mapping installation με τα εδέσματα.

Το DOC TV είναι χορηγός επικοινωνίας του Eyes Walk Festival 2017.


 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ:

 

27-29 Ιουλίου, Augmented Reality Game: Μικροί και μεγάλοι με  κινητά τηλέφωνα τελευταίας γενιάς θα γίνουν ο χαρακτήρας του παιχνιδιού. Ο ήρωας μας επισκέπτεται τη Σύρο με σκοπό να την εξερευνήσει και να αναζητήσει τις πιο καλά κριμένες ιστορίες της. Το παιχνίδι είναι το αποτέλεσμα Πρακτικής άσκησης  τριών φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Μάξιμος Μαλεβίτης, Στέλλα Βάκα, Νίκος Νικολάου).

27-29 Ιουλίου, Θαλπωρή: Η public artist Eileen Botsford και τα παιδιά της Στέγης Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου προσφέρουν θαλπωρή στις πληγές της πόλης, κάνοντας μικρές παρεμβάσεις με χρυσό, πηλό, οι οποίες θα παραπέμπουν στις χρυσές επιδιορθώσεις kintzuki, των κινέζικων αγγείων του 15ου αιώνα.

28-29 Ιουλίου, Practicing: 
Live sound installation performance της Ελισσάβετ Σφυρή σε  ζωντανή αλληλεπίδραση με τους θεατές. Επάνω σε μια πλατφόρμα  τα δύο σώματα δημιουργούν ρυθμικές κινήσεις.Ειδικά μικρόφωνα αιχμαλωτίζουν ακόμα και τον πιο απειροελάχιστο ήχο, έτσι που η πλατφόρμα και τα σώματα γίνονται ένα ηχητικό όργανο.

29 Ιουλίου, StepIn: Αλληλεπιδραστική προβολή της Αθηνάς Κανελλοπούλου από ένα μπαλκόνι στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης, η οποία παίζει με τους επισκέπτες και βάζει ερωτήματα: Η γη στην οποία πατώ μου ανήκει; Τι μου ανήκει από το δημόσιο χώρο; Τι είναι «δικό μου»;

28-29 Ιουλίου, Video mappinganimation: Οι μικροί πολίτες θα αποκτήσουν την πρώτη τους εμπειρία με την τέχνη και την αρχιτεκτονική του δημόσιου χώρου καθώς το  animation που θα δημιουργηθεί θα προβληθεί επάνω σε ιστορικό κτήριο της Ερμούπολης. Aπό την public artist Αθηνά Κανελλοπούλου. Απευθύνεται σε παιδιά 6-12 χρ.

29 Ιουλίου, H μεγάλη γιορτή του Video Installation art: Η ομάδα σύγχρονου χορού ΚάΜΑΣ  θα οδηγήσει τους θεατές .Ο χορός θα ενώσει τα τρία σημεία των video installation art , με τον κόσμο και την πόλη, από το ιστορικό κτήριο του Πανεπιστήμιου Αιγαίου και την οικία Α. Φακορέλλη, μέχρι το εμβληματικό κτήριο του 19ου αι. που στεγάζει την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στην Ερμούπολη. Στην πρόσοψή του θα εξελιχτεί το Mega Video Installation  που  αποτελείται από 13 video έργα καλλιτεχνών.

 
Info: Eyes Walk Festival, 27-29 Ιουλίου, Ερμούπολη, Σύρος.

εμφάνιση σχολίων