1
1
σχόλια
505
λέξεις
CULTURE

Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της από τις εκδόσεις Καστανιώτη

ΣΤΕΡΓΙΑ ΚΑΒΒΑΛΟΥ
19 Ιουλίου 2011
Το διαδικτυακό κορίτσι σπούδασε Φιλοσοφική, έμεινε άνεργο, άνοιξε μπλογκ ως μυστηριώδης περσόνα, την προσέλαβαν και στο protagon.gr. Tώρα το Κορίτσι του Διπλανού Portal έβγαλε βιβλίο. Κυκλοφορεί στον ίντερνετ, απορεί περί κοινωνικών, οικογενειακών και ερωτικών δαιμονίων και μας καλεί να πάμε όλοι μαζί στην ακρογιαλιά.

«Μη με ρωτάτε πού ζω» λες στο οπισθόφυλλο του βιβλίου. Πώς ζεις, να ρωτήσουμε; Ζω όπως θα ήθελα πάντα να ζω. Στην καρακοσμάρα μου. Εκεί όπου οι περιπτεράδες φοράνε, στα ψεύτικα, ψεύτικα ξύλινα πόδια, οι γκόμενοι παρελαύνουν σαν εξωτικά φρούτα στην πασαρέλα μου και οι μέρες τελειώνουν με νύχτες όπου πάμε όλοι μαζί στην ακρογιαλιά!

Δεν αποκαλύπτεις το όνομά σου. Μια καθημερινότητα όπου άνθρωποι, γάτες, σκύλοι δεν θα είχαν όνομα θα ήταν… Μια υπέροχη (φρ)ουτοπία. Προστάτης Άγιος θα ήταν ο Άλβαρο ντε Κάμπος (τις μέρες που δεν θα ήθελε να τον λέμε Πεσσόα).

Το πιο βαρετό βιβλίο φιλοσοφίας ever… Το πιο βαρετό ήταν το tractatus logicus κλπ. Ή εγώ ήμουν μέσα στο μπάφο όταν το διάβαζα ή αυτός όταν το έγραφε.

Από το ντεμπούτο σου στον εκδοτικό χώρο κατάλαβες ότι… Κατάλαβα ότι ο πελάτης δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος, φίλε! Ή είναι τρελά ευχαριστημένος, που κι αυτό κάπως με χαλάει… Καλά, τι να σου κάνει κι ο πελάτης βέβαια. Αφού πουθενά δεν με πιάνει.

Η οικογένεια είναι πανταχού παρούσα στα κείμενά σου. Οικογένεια μήτηρ πάσης…; Οικογένεια μήτηρ πάσης μάνα(τζερ)! Δεν ξέρω τι διάολο γίνεται και μόλις κάνει οικογένεια η οποιαδήποτε φυσιολογική γυναίκα, μεταμορφώνεται σε μάνατζερ. Είναι που τη βαράει κατακέφαλα ο λογαριασμός του νυφικού μακιγιάζ (2.000 ευρώπουλα περίπου διά χειρός litsa) και θέλει να κάνει απόσβεση; Δεν ξέρω και ούτε θέλω να μάθω.

Πώς αγανάκτησε/αγανακτεί το koritsi; Ξεδίνω στο πόρταλ. Λυσσάω στο λάπτοπ δηλαδή και μετά βγαίνω στο δρόμο αρνάκι. Πολύ κατευναστικό το δημόσιο χώσιμο, παίδες. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα στις κλινικές Σινούρη.

Το Κορίτσι του διπλανού portal κυκλοφορεί, απορεί και ερωτεύεται. Η αγάπη ορμάει μπροστά; Δεν ξέρω τι κάνει η αγάπη γενικώς αλλά ειδικώς εμένα με κάνει σκατά! Πολύ μπέρδεμα, φίλε. Τώρα έχω μπλέξει με βλάχο-είμαι σε may day,οπότε μη ρωτάς δεν είναι απαραίτητο (μη ρωτάς θα φύγω σ’ ένα τέταρτο, από Λειβαδιά).

Το διαδίκτυο σκοτώνει το χρόνο μας ή εμείς σκοτώνουμε το χρόνο μας στο διαδίκτυο; Τι είπες τώρα; Το διαδίκτυο σκοτώνει τον χρόνο μας; Τον πολλαπλασιάζει, κοπελιά! Να, τώρα δίνω συνέντευξη (ανάθεμά με) και ταυτόχρονα μιλάω με μια ομοιοπαθούσα που με συμβουλεύει πώς να χειριστώ τον βλάχο που αγάπησα χωρίς να πάρω λιποδιαλυτικά.

Ποια τηλεοπτική εκπομπή παρακολουθείς από διαστροφή; Αννίτα Πάνια φυσικά. Είμαι λάτρης της γυναίκας-επανάσταση και της επιτυχίας της ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ. (Να σημειωθεί πως ο Πασχάλης Αρβανιτίδης δεν έχει κάνει κανένα λάθος-στιγμιαίο ή μη-κρίνοντας τα ταλέντα).

Τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις; Όταν μεγαλώσω και πλουτίσω από τα βιβλία μου (ναι, μάλιστα θα γίνω πλούσια σύντομα) λέω να γίνω φιλόσοφος δωρεάν για το λαό. Θα στήσω ένα τσαντιράκι στο Σύνταγμα και θα δίδω τις συμβουλές μου free μαζί με ούζο Τυρνάβου και μπάφο Ολλανδίας. Τότε ο λαός θα με αποθεώσει και θα πάμε όλοι μαζί στην ακρογιαλιά. Είστε όλοι καλεσμένοι!
Ιnfo: To κορίτσι του διπλανού portal, Εκδόσεις Καστανιώτη

εμφάνιση σχολίων