0
10
σχόλια
208
λέξεις
VISUALISM
Μία από τις τελευταίες φυλές ιθαγενών της Ν. Αμερικής ζει στη Βενεζουέλα
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
21 Απριλίου 2017

Τα τελευταία 7.000 χρόνια οι Warao έχουν κάνει σπίτι τους ένα από τα πιο αφιλόξενα μέρη του κόσμου -έναν τεράστιο λαβύρινθο τεράστιων καναλιών και βάλτων. Οι κάτοικοι του The Delta Amacuro στη Βενεζουέλα, είναι από τις τελευταίες φυλές ιθαγενών της Νότιας Αμερικής και απαθανατίζονται στη σειρά φωτογραφιών του Álvaro Laiz.

Η φυλή δεν φωτογραφήθηκε ποτέ πριν, και ο Laiz πέρασε πάνω από 10 εβδομάδες εκεί ώστε να τους γνωρίσει. Οι Warao ζουν σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από πνεύματα, ενώ οι αρχαίες τους ιεροτελεστίες εξακολουθούν να υπάρχουν.

Πολύ ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως οι Warao θεωρούν μερικούς από τους συντρόφους τους, «ούτε άνδρες ούτε γυναίκες». Υπάρχει μια κοινοτική αποδοχή των «Tida Wena» στους κόλπους της φυλής -όπως τους αποκαλούν στη μητρική τους γλώσσα. Οι Tida Wena συχνά κατέχουν σεβαστές και θέσεις.Οι Warao είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στην εξωτερική επιρροή και απειλείται η επιβίωσή τους. Ο εκπολιτισμός σε συνδυασμό με την έλλειψη μόρφωσης οδήγησε ανάμεσα σε άλλα και στην αύξηση του HIV -πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι το ποσοστό μόλυνσης της φυλής φτάνει το 60%. Επιπλέον, υπάρχουν υψηλά επίπεδα βρεφικής θνησιμότητας. Με λιγα λόγια οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους και οι προβλέψεις λένε ότι η φυλή θα εξαφανιστεί.
 
εμφάνιση σχολίων