1
5
σχόλια
173
λέξεις
VIDEO

Ένα θαυμάσιο ντοκιμαντέρ για τον τρόπο που φτιάχνεται σήμερα η μουσική. Από την γέννηση των οργάνων μέχρι τα στούντιο και τ’ αυτιά μας

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
16 Μαρτίου 2017

Ήχος αναλογικός και ψηφιακός. Όργανα ακουστικά ή ηλεκτρικά, synthesizers, κονσόλες, κατασκευές οργάνων, ιδέες, μίξεις, ορχήστρες, συναυλίες, electronica. Από το Τόκιο μέχρι την Αμερική.

Το The Art of Listening (Η τέχνη της ακρόασης) είναι ένα ντοκιμαντέρ για τη διαδρομή που ακολουθεί η μουσική μέχρι να φτάσει το αυτί ενός ακροατή. Ξεκινάει από την πρόθεση του συνθέτη και την κατασκευή του οργάνου και φτάνει μέχρι τη διαδικασία της ηχοληψίας και της παραγωγής όπου οι «εργάτες το ήχου» πρέπει να συλλάβουν αλλά και να διατηρήσουν τη φωνή του καλλιτέχνη. Και φυσικά να λάβουν υπόψη τους τρόπους με τους οποίους σήμερα ο ακροατής ακούει και βιώνει σήμερα τη μουσική.

Οι δημιουργοί του εξερευνούν το ταξίδι της μουσικής μέσα από 40 και βάλε συνεντεύξεις: μηχανικοί, κατασκευαστές οργάνων, καλλιτέχνες και παραγωγοί, από πολυάριθμα μουσικά είδη, ένα πολύχρωμο και πολυ-ακουστικό παζλ, από τον Hans Zimmer μέχρι τον Tycho, και από τους Reggie Watts και Kamasi Washington μέχρι τους Beacon.