1
1
σχόλια
254
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ

Berghain: Το κέντρο του ευρωπαϊκού Techno αναδείχθηκε σε κέντρο πολιτισμού με τις ευλογίες του γερμανικού δικαστηρίου

ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
26 Σεπτεμβρίου 2016
Ανοίγει κάθε Παρασκευή, μένει διαρκώς ανοιχτό μέχρι κάποια πρωινή ώρα της Δευτέρας και φιλοξενεί τους καλύτερους Dj’s από όλο τον κόσμο. Δεν επιτρέπονται οι κάμερες και είναι διάσημο για τα πάρτι του, τα οποία εμπεριέχουν γενναίες δόσεις σεξουαλικότητας -αναπόφευκτα δεν λείπουν και τα ναρκωτικά.

Το μυστηριώδες Berhain, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως το «καλύτερο club στον κόσμο» από πολλούς, συμπεριλαμβανομένων των New York Times και του DJ Mag, θεωρείται η Μέκκα του πάρτι και ένα από τα πιο διάσημα τουριστικά αξιοθέατα όχι μόνο του Βερολίνου αλλά και ολόκληρης της Γερμανίας.

Πλέον το Berghain θεωρείται επίσης και πολιτιστικό κέντρο. Μετά από μια δικαστική απόφαση - ορόσημο στην ιστορία, σύμφωνα με την εφημερίδα Der Spiegel, το club θα φορολογείται όχι με φόρο ψυχαγωγίας 19% αλλά με φόρο πολιτισμού που είναι μόλις 7%.

Η απόφαση είναι αποτέλεσμα μιας παρατεταμένης νομικής μάχης μεταξύ του club και των γερμανικών φορολογικών αρχών. Οι φορολογικοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι χορεύουν, διασκεδάζουν και κάνουν χρήση ναρκωτικών «κυβερνάται από την ψυχαγωγία, όχι με τον πολιτισμό». Η διοίκηση του Berghain όμως υποστήριξε ότι η ίδια λογική θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην κλασική μουσική. Το δικαστήριο Berlin-Brandenburg στο Cottbus έκρινε ότι τα events στο Berghain είναι πράγματι πολιτιστικές εκδηλώσεις και ως τέτοια θα φορολογούνται από εδώ και στο εξής.
Αναμένεται ότι και άλλα κλαμπ της Γερμανίας θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

H Claire Danes μιλάει για το club στην Ellen DeGeneres και το Berghain αποκτάει λίγη (αχρείαστη) δημοσιότητα παραπάνω.


 
εμφάνιση σχολίων