0
1
σχόλια
257
λέξεις
ΖΗΝ
Πανεύκολο και σούπερ ζουμερό αχλαδοκέικ για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ | PHOTO: PEXELS
15 Οκτωβρίου 2020
Πανεύκολο και πεντανόστιμο. Για αυτό το γλύκισμα, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε ώριμα αχλάδια, καθώς είναι πιο γλυκά, πιο ζουμερά και δεν θα κριτσανίζουν μετά το ψήσιμο.

ΥΛΙΚΑ: 75 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (και λίγο έξτρα για τη φόρμα), 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, 2 αχλάδια, 3 μέτρια αβγά, 150 γρ. ξινόγαλο, 50 γρ. χυμό πορτοκαλιού, 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. (και λίγο έξτρα για τη φόρμα), 100 γρ. καλαμποκάλευρο, 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ, λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα μας. Καθαρίζουμε τα αχλάδια από φλούδες και κουκούτσια και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια (περίπου μισό πόντο το καθένα). Σε μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Περιμένουμε να ενσωματωθεί το κάθε αυγό πριν να ρίξουμε το επόμενο. Ρίχνουμε στο μπολ το ξινόγαλο και τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Σε άλλο μπολ, βάζουμε τα αχλάδια, το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα με τα αχλάδια στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ενσωματώνουμε με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιόμορφο. Το αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Ύστερα ξεφορμάρουμε και όταν κρυώσει εντελώς, βάζουμε την άχνη σε ένα σουρωτήρι του τσαγιού και πασπαλίζουμε. Το κέικ μας είναι έτοιμο για φάγωμα.


Διαβάστε επίσης:
ΣΥΝΤΑΓΗ: Κέικ σοκολάτας στα μικροκύματα, σε 5'
ΣΥΝΤΑΓΗ: Κέικ μήλου τσακ μπαμ
ΣΥΝΤΑΓΗ: Κέικ με γλάσο σε 5’
ΣΥΝΤΑΓΗ: Καροτοκέικ με γλάσο τυριού
εμφάνιση σχολίων