0
1
σχόλια
267
λέξεις
ΖΗΝ

Αφράτο κέικ καρότου με πεντανόστιμη επικάλυψη κρέμας τυριού

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
26 Ιανουαρίου 2018
Είναι το καροτοκέικ που για χάρη του θα έβγαινε από την κουνελότρυπα ακόμα και ο Λευκός Κούνελος της Αλίκης του Λιούις Κάρολ. Καθόλου στεγνό, όχι πολύ γλυκό, υπερβολικά αφράτο, με μυρωδιές μπαχαρικών που σπάνε ρουθούνια, «ντυμένο» με το λευκό του γλάσο, στην πιο εύκολη και λαχταριστή του εκδοχή.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ: 2,5 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 2 φλ. καρότο τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιού, 1 φλ. ζάχαρη, 1 φλ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, ½ φλ. φυσικό χυμό πορτοκάλι, 4 αυγά, 2 ½ κουτ. γλ. κανέλα, ½ κουτ. γλ. γαρίφαλο, ¼ κουτ. γλ. αλάτι.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ: 200 γρ. ζάχαρη άχνη, 80 γρ. τυρί σε κρέμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά του κέικ και προσθέτουμε στη συνέχεια και τα υγρά υλικά. Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα ντυμένη με αντικολλητικό χαρτί ή σε φόρμα σιλικόνης. Ψήνουμε επί 45-50 λεπτά. Στο μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά του γλάσου για 2-3 λεπτά και το τοποθετούμε στο ψυγείο. Όταν το κέικ μας βγει από τον φούρνο και κρυώσει εντελώς, το καλύπτουμε με το γλάσο.

ΤΙPS: Προτού στεγνώσει το γλάσο, όταν το απλώσουμε στο κέικ, μπορούμε να το πασπαλίσουμε με ψιλοτριμμένο καρύδι ή νιφάδες λευκής σοκολάτας. Μπορούμε επίσης να κόψουμε το κέικ οριζόντια στη μέση, να φτιάξουμε άλλη μια δόση γλάσου και  να την τοποθετήσουμε ανάμεσα στα δύο κομμάτια, προτού ντύσουμε το κέικ με το υπόλοιπο γλάσο. Το κέικ αυτό διατηρείται καλά σκεπασμένο στο ψυγείο, διότι η κρέμα τυριού δεν αντέχει στη ζέστη. Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
εμφάνιση σχολίων