1
1
σχόλια
619
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Μια «πολιτική dominatrix» και καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών χρησιμοποιεί την κυριαρχία της μόνο πάνω σε λευκούς, ακροδεξιούς άνδρες
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
4 Δεκεμβρίου 2018
Η 27χρονη Reba Maybury είναι επαγγελματίας dominatrix (πράγμα που στον κόσμο του φετιχισμού μεταφράζεται ως αφέντρα ή κυρίαρχος) καθώς και καθηγήτρια πολιτικών επιστημών στο Central Saint Martins του Λονδίνο. Βρίσκει ευχαρίστηση στο να ταπεινώνει τους πελάτες της –σχεδόν αποκλειστικά λευκούς, ακροδεξιούς άντρες– και χρησιμοποιώντας παιχνίδια του μυαλού αντί για μαστίγια, προσπαθεί να τους μετατρέψει σε σοσιαλιστές.

Η Maybury είναι μιγάδα, δουλεύει μόνο με λευκούς και ως σοσιαλίστρια, προτιμά να κυριαρχεί πάνω στους συντηρητικούς. «Δεν μπορώ να αναγκάσω τον εαυτό μου, ούτε καν να φανταστεί να είναι σκληρός σε οποιοδήποτε άλλο είδος ανθρώπου. Αυτό κάνει την εκτέλεση του έργου μου πολύ πιο εύκολη», λέει στον Guardian. «Ποτέ δεν θα μπορούσα να είμαι κακιά απέναντι σε κάποιον που δεν είναι λευκός, διότι ο κόσμος κυριαρχείται από λευκούς άνδρες, έτσι δεν είναι; Οι υποτακτικοί συχνά λένε ότι το μόνο που θέλουν είναι να κάνουν την αφέντρα τους ευτυχισμένη. Και τι θα μπορούσε να με κάνει πιο ευτυχισμένη από το να γίνει ο υποτακτικός μου σοσιαλιστής;»

Αντί να χρησιμοποιεί μαστίγια, βασίζεται σε λέξεις και παιχνίδια του μυαλού για να «υποβαθμίσει» τους αρσενικούς πελάτες της

Η επιθυμία της Maybury να είναι μια πολιτική dominatrix προέρχεται τόσο από το ενδιαφέρον της για τις ισχυρές γυναίκες όσο και από τη ντροπή που περιβάλλει κάποια φετίχ. Με τη δουλειά της, επιθυμεί να μετατοπίσει την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ των φύλων και να διερευνήσει την υποκρισία ανδρών που έχουν σεξουαλικές εξάρσεις οι οποίες αντιτίθενται στις δημόσιες πολιτικές πεποιθήσεις τους.

Αντί να χρησιμοποιεί μαστίγια, βασίζεται σε λέξεις και παιχνίδια του μυαλού για να «υποβαθμίσει» τους αρσενικούς πελάτες της. Τα κόλπα της είναι τόσο λεπτά που επιμένει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα συνειδητοποιούσαν καν ότι και ένας πελάτης έχουν μια κυρίαρχη και υποτακτική σχέση όταν είναι έξω, στο κοινό. «Αν μας δείτε απ’ έξω ούτε που θα υποψιαστείτε τη δυναμική ανάμεσά μας. Μοιάζουμε σαν με δύο συνηθισμένους ανθρώπους που πίνουν καφέ».

«Μόλις αφαιρέσω τα καπιταλιστικά τους επιτεύγματα, τότε αυτά που παραμένουν είναι οι πραγματικές τους επιθυμίες. Οι περισσότεροι άνδρες δεν γνωρίζουν καν το πού βασίζουν την αρρενωπότητά τους και αυτό είναι τρομακτικό»

Η Maybury ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το τι εξιτάρει τους πελάτες της, τι τους δίνει αυτοπεποίθηση και ποιες είναι οι φιλοδοξίες τους. Γι αυτό τους βάζει να συμπληρώσουν ένα μεγάλο ερωτηματολόγιο το οποίο στη συνέχεια το μελετά. Στη σχετική φόρμα τους ζητά να απαριθμήσουν τα πάντα: από τον αγαπημένο τους ηγέτη στην αγαπημένη τους ταινία. «Μόλις αφαιρέσω τα καπιταλιστικά τους επιτεύγματα, τότε αυτά που παραμένουν είναι οι πραγματικές τους επιθυμίες. Οι περισσότεροι άνδρες δεν γνωρίζουν καν το πού βασίζουν την αρρενωπότητά τους και αυτό είναι τρομακτικό».

Η Maybury, η οποία είναι γνωστή στον κόσμο της τέχνης και της μόδας του Λονδίνου, έχει μετατρέψει το έργο της ως dominatrix σε Performance Art, παρουσιάζοντας αρκετές εκθέσεις στη γκαλερί τέχνης του Λονδίνου Arcadia Missa. Μάλιστα έχει γράψει κι ένα βιβλίο, με τίτλο Dining with Humpty-Dumpty, στο οποίο περιγράφει τη σχέση της με κάποιον που αυτοπροσδιορίζεται ως «υπέρμαχος της γυναίκας». Σύμφωνα με την ίδια, το 75% του βιβλίου είναι πραγματικά γεγονότα. Το δεύτερο βιβλίο της με τίτλο “Bints!” που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει, βασίζεται σε μια συζήτηση που είχε με «έναν πολύ περίεργο μισογύνη». Μάλιστα, στρατολόγησε έναν από τους υποτακτικούς της να πληρώσει για τα έξοδα της έκδοσης του βιβλίου. Όμως η Maybury σχεδιάζει να δώσει τα έσοδα από τις πωλήσεις στη κολλεκτίβα εργαζόμενων σεξ “Swarm”, λέγοντας πως προσπαθεί να χρησιμοποιήσει αυτούς τους άντρες για να βοηθήσει τις γυναίκες να κερδίσουν χρήματα.

Μπορεί η ιδιάζουσα ιδέα της να αλλάξει τα μυαλά των ανδρών σε σχέση με την πολιτική, τις γυναίκες και το ταμπού του φετιχισμού; Στην ερώτηση αν πιστεύει πως γίνεται, ούτε η ίδια δεν είναι σίγουρη: «Αυτός είναι ο στόχος μου, αλλά είναι περίπλοκος».
εμφάνιση σχολίων