0
1
σχόλια
217
λέξεις
210
Το Κέντρο του Κόσμου, η νέα πλανηταριακή παράσταση θα προβληθεί για δύο μέρες με ελεύθ. είσοδο
 
 DOCTV.GR
8 Νοεμβρίου 2018
Υπάρχει άραγε κέντρο στο Σύμπαν και, αν ναι, πού θα μπορούσε να βρίσκεται; «Το Κέντρο του Κόσμου: Από το Γεωκεντρικό σύστημα στην διαστολή του Σύμπαντος» είναι ο τίτλος της νέας πλανηταριακής παράστασης, που εξιστορεί την συναρπαστική εξέλιξη των ιδεών μας για την θέση της Γης και κατά συνέπεια του ανθρώπου στο Σύμπαν, πηγαίνοντάς μας από την αρχαία Βαβυλώνα στην αρχαία Ελλάδα και από το Ηλιοκεντρικό σύστημα του Κοπέρνικου στην διαστολή του Σύμπαντος.

Την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις (18:30 και 20:00) με ελεύθερη είσοδο, τις οποίες θα προλογίσει ο Μάνος Κιτσώνας, Διευθυντής του Πλανηταρίου, παρουσιάζοντας ένα ζωντανό ταξίδι από το Ηλιακό μας σύστημα ως τις εσχατιές του Σύμπαντος με την βοήθεια του εντυπωσιακού προσομοιωτή του Πλανηταρίου.

Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιείται από το ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας. Κάθε άτομο θα μπορεί να προμηθευτεί έως 2 δελτία εισόδου. Θα διατεθούν 240 δελτία εισόδου για κάθε παράσταση.

Οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ έχει προβλεφθεί διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ή/και χειλεανάγνωση. Οι σκύλοι - οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.


Info: Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, Το Κέντρο του Κόσμου. Πρεμιέρα Δευτέρα 12 Νοεμβρίου. Είσοδος δωρεάν με δελτίο.
εμφάνιση σχολίων