0
1
σχόλια
341
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
«Είμαι υπέρ των βασανιστηρίων –να το ξέρετε αυτό». Οι απόψεις του ακροδεξιού νέου προέδρου της Βραζιλίας είναι τρομακτικές
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
5 Ιανουαρίου 2019
Ο ακροδεξιός Ζαΐχ Μπολσονάρο εξελέγη πρόεδρος της Βραζιλίας, παρά τις μισογυνικές, ρατσιστικές και ομοφοβικές απόψεις του. Τα πιστεύω του δεν είναι κάτι νέο αφού τοποθετείται εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των γκέι, των μαύρων, των γυναικών, των μειονοτήτων. Παράλληλα, ακροδεξιά μέτωπα σε όλη την υφήλιο, από τις ΗΠΑ του Τραμπ μέχρι τη Γαλλία της Λεπέν, τρίβουν τα χέρια τους.


«Δεν μπορούμε πλέον να συνεχίσουμε να ερωτοτροπούμε με τον σοσιαλισμό, τον κομμουνισμό, τον λαϊκισμό της αριστεράς».

«Δεν θα σε βίαζα γιατί δεν το αξίζεις» (προς την ομοσπονδιακή βουλευτή, Maria do Rosário, Νοέμβριος 2003)

«Επειδή οι γυναίκες αποκτούν περισσότερα εργατικά δικαιώματα απ’ ό,τι οι άνδρες, π.χ. παίρνουν άδεια μητρότητας, ο εργοδότης προτιμά να προσλαμβάνει άνδρες. Δεν θα ήθελα να απασχολώ γυναίκες. Υπάρχουν όμως πολλές ικανές γυναίκες εκεί έξω».

«Έχω πέντε παιδιά. Τα πρώτα 4 αγόρια. Στο 5o παιδί έγινα αδύναμος και βγήκε κόρη».

«Θα προτιμούσα να έχω έναν γιο εξαρτημένο, παρά έναν γιο γκέι. Δεν θα μπορούσα να αγαπήσω ένα γκέι παιδί. Είμαι υπερήφανος που είμαι ομοφοβικός. Εάν ένα γκέι ζευγάρι έρθει να ζήσει στο κτίριο μου, η περιουσία μου θα χάσει αξία. Αν περπατήσουν χέρι-χέρι ή αν φιληθούν θα χάσει αξία».

Στην ερώτηση αφροαμερικανής δημοσιογράφου τι θα έκανε αν ένας από τους γιους του έβγαινε ραντεβού με μια μαύρη γυναίκα: «Δεν διατρέχω τέτοιο κίνδυνο, αφού οι γιοι μου είναι πολύ μορφωμένοι και δεν έζησαν σε αξιοθρήνητο περιβάλλον σαν το δικό σου».

«Ο Θεός πάνω απ’ όλα. Το κράτος είναι χριστιανικό και οι μειονότητες θα πρέπει να προσαρμοστούν στις θέσεις της πλειοψηφίας».

«Είμαι υπέρ των βασανιστηρίων –να το ξέρετε αυτό. Και οι άνθρωποι είναι υπέρ τους, επίσης».

«Οι εκλογές δεν θα αλλάξουν τίποτα στη χώρα αυτή. Δυστυχώς, θα αλλάξει μόνο την ημέρα που θα ξεσπάσει εδώ εμφύλιος πόλεμος και γίνει η δουλειά που δεν έκανε το στρατιωτικό καθεστώς: να σκοτωθούν 30.000 άνθρωποι.»

«Αν κάποιοι αθώοι πεθάνουν, καλώς. Σε κάθε πόλεμο πεθαίνουν αθώοι άνθρωποι. Θα χαιρόμουν ακόμα κι αν πέθανα εγώ εφόσον 30.000 άλλοι θα πέθαιναν μαζί μου».
εμφάνιση σχολίων