0
1
σχόλια
233
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Πως οι ιδιοκτήτες καταστημάτων έβαζαν στην τσέπη τους τα πουρμπουάρ των υπαλλήλων τους κι ένας νέος νόμος. Η Αγγλία κάνει την αρχή
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
8 Οκτωβρίου 2018
Όσα φιλοδωρήματα αφήνουν οι πελάτες εστιατορίων κι άλλων επιχειρήσεων στο χώρο της φιλοξενίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα καταλήγουν αποκλειστικά στους εργαζομένους. Αυτό ορίζει ο νέος νόμος τον οποίο πρόκειται να καταθέσει σύντομα η βρετανική κυβέρνηση.

Η δήλωση της Theresa May ακολουθεί σειρά αποκαλύψεων σχετικά με εταιρείες που βάζουν τα φιλοδωρήματα των υπαλλήλων στις τσέπες των αφεντικών. «Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι όλοι θα αντιμετωπίζονται δίκαια στον εργασιακό χώρο. Γι ‘αυτό θα θεσπίσουμε μια σκληρή νέα νομοθεσία για να εξασφαλίσουμε ότι οι εργαζόμενοι λαμβάνουν όλα τα φιλοδωρήματά τους, απαγορεύοντας στους εργοδότες να κάνουν παρακρατήσεις».

Η απόφαση για την προώθηση του μέτρου ακολουθεί μια σειρά αποκαλύψεων σχετικά με εταιρείες που αφαιρούσαν χρήματα από τα tips του προσωπικού -συνήθως όταν οι πληρωμές γίνονταν με κάρτα. Η συζήτηση, για τη σχετική νομοθεσία δεν είναι νέα καθώς είχε ξεκινήσει περίπου δύο χρόνια πριν όταν ήταν ακόμα πρωθυπουργός ο David Cameron. Εκείνη την εποχή, ο ίδιος είπε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει εάν θα ενισχύσει έναν υπάρχοντα εθελοντικό κώδικα ή θα θεσπίσει νέο νόμο.

Το συνδικάτο Unite λέει ότι οι αλυσίδες εστιατορίων έχουν επωφεληθεί από την αποτυχία της κυβέρνησης να δράσει νωρίτερα και μάλιστα θα ζητήσει «διαβεβαιώσεις από τους υπουργούς ότι η νομοθεσία που εισάγει η κυβέρνηση θα παρέχει πραγματικά δίκαια μέτρα για μερικούς από τους χαμηλότερα αμειβόμενους εργαζομένους στο Ηνωμένο Βασίλειο».
εμφάνιση σχολίων