0
1
σχόλια
244
λέξεις
CULTURE
Η φετινή Athens Biennale εξερευνά την αξία της αντίστασης και της αντίθεσης. To DOCTV.GR είναι χορηγός επικοινωνίας
 
DOCTV.GR
10 Οκτωβρίου 2018
Αντίδραση. Ποια η σημασία του να είναι κανείς ΑΝΤΙ; Τι ταυτότητες διαμορφώνει η αντίσταση και πώς αλλάζει τον κόσμο του σήμερα; Μα κυρίως, τι σημαίνει αυτό σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που βιώνει μια παρατεταμένη κρίση σε κάθε επίπεδο;

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος, μέσα στα οποία η Αθήνα αποτελεί πυρήνα αντιθέσεων και αντιδράσεων.  Η 6η διοργάνωση της Athens Biennale είναι μια «αντιδραστική» έκθεση, με την συμμετοχή 100 και πλέον δημιουργών από όλο τον κόσμο. Εξερευνά τη μη συμμόρφωση –αλλά και την κανονικοποίηση της μη συμμόρφωσης– από την πολιτική μέχρι τη διαδικτυακή κουλτούρα και από τα βιντεοπαιχνίδια και το Netflix, μέχρι τα pop icons.

Οι μηχανισμοί της έκθεσης μοιάζουν με μικρογραφίες της καθημερινότητας: από το γραφείο στο γυμναστήριο, και από τα στούντιο τατουάζ στις ιστοσελίδες γνωριμιών και τις υπηρεσίες μετανάστευσης.  Πόσο ενδίδουμε ασυναίσθητα  στο ΑΝΤΙ κάθε μέρα; Η έκθεση είναι διαδραστική και τα social media, τα οποία θα αποτελέσουν κεντρικό κομμάτι της λειτουργίας της Μπιενάλε, θα χρησιμοποιούνται ποικιλοτρόπως συνδιαμορφώνοντας την πορεία της.  

H Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στηρίζει την Μπιενάλε και στο πλαίσιο της, παρουσιάζονται δύο έργα της Συλλογής του Ιδρύματος Ωνάση:  το πρώτο VR φιλμ της Λουκίας Αλαβάνου, με τίτλο “New Horizons – Pilot” (2018), σε ανάθεση και παραγωγή του Onassis Culture, καθώς και το έργο “NIKE” (2018) του Theo Triantafyllidis.


Info: 6η Athens Biennale,  26 Οκτωβρίου - 9 Δεκεμβρίου, παλιό κτίριο του ΟΤΕ στην οδό Σταδίου (πλατεία Παλαιάς Βουλής).
εμφάνιση σχολίων