0
1
σχόλια
219
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Ο Κουρτς, είναι ο νεότερος ηγέτης του κόσμου. Το θλιβερό του σχέδιο αναμένεται να εγκριθεί από το κοινοβούλιο της Αυστρίας!
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
3 Ιουλίου 2018

Τα συνδικάτα υποστηρίζουν πως  100.000 κατέβηκαν στους δρόμους και αυτή ήταν η πρώτη μαζική κινητοποίηση που έλαβε χώρα από τότε που ο Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτ ανέλαβε καθήκοντα στα τέλη του 2017.

Ο Κουρτς, είναι ο νεότερος ηγέτης του κόσμου, ο νέος καγκελάριος της Αυστρίας από το συντηρητικό κόμμα OVP και συνεργάζεται με τον επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος FPÖ, τον (αντικαγκελάριο) Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε.

Όταν σχημάτιζαν κυβέρνηση ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί είχε σχολιάσει: «Ποτέ δεν αποτελεί καλή είδηση η ανάληψη κυβερνητικής ευθύνης από ένα ακροδεξιό κόμμα σε μία δημοκρατία όπως η Αυστρία».

Η Deutche Welle αναφέρει πως ανάμεσα στις εργασιακές μεταρρυθμίσεις που συζητά η κυβέρνηση, τους και η επέκταση του εργασιακού ωραρίου στις 10 ή 12 ώρες (δηλαδή μέχρι και 60 ώρες εβδομαδιαίως αντί για 40 που ισχύει μέχρι σήμερα) και πως παρά τις προσκλήσεις για δημοψήφισμα σχετικά με το θέμα, η πρόταση -που πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το κοινοβούλιο της Αυστρίας την Πέμπτη- αναμένεται να εγκριθεί!

Η κυβέρνηση Κουρτ, μετά από debate που ξέσπασε με την κυβέρνηση του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) και του ακροδεξιού κόμματος των Ελεύθερων (FPÖ), είπε ότι οι εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να αρνηθούν να εργαστούν υπερωρίες χωρίς να χρειάζεται να εξηγούν γιατί αρνούνται να εργαστούν υπερωριακά.
 

εμφάνιση σχολίων