0
1
σχόλια
337
λέξεις
ΖΗΝ
Το παραδοσιακό, εύκολο και υγιεινό γλυκάκι, σε κλασικές αλλά και «πειραγμένες» εκδοχές για κάθε γούστο
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
14 Ιουνίου 2018
Φτιάχνεται εύκολα και τρώγεται ευκολότερα. Το αγαπημένο γλυκό «της γιαγιάς», μας αρέσει στην κλασική του εκδοχή, αλλά και λίγο πιο σύγχρονο. Ιδέες και οδηγίες, εδώ.
 
ΡΥΖΟΓΑΛΟ, ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ
ΥΛΙΚΑ: 1 λίτρο γάλα, μια κούπα ή 250 γρ. ρύζι γλασσέ, 1 βανίλια σε σκόνη, 5 κουτ. σούπ. ζάχαρη, κανέλλα τριμμένη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε καλά το ρύζι καλά και το μισοβράζουμε μέσα σε 1 φλιτζάνι νερό, προσέχοντας να μην κολλήσει. Σε άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις πάρει βράση, το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Όταν πιει το νεράκι του το ρύζι, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια, και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Σερβίρουμε σε μπολάκια και  πασπαλίζουμε με τη σκόνη κανέλλας. Όταν κρυώσουν εντελώς, τα βάζουμε στο ψυγείο.
 
ΜΕ ΓΑΛΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΒΙΑ
ΥΛΙΚΑ:
500 ml γάλα αμυγδάλου, 4 κουτ. σουπ. στέβια,  1 κουτ.σουπ. κορν φλάουρ, 1/2 φλ. ρύζι γλασέ, 1 βανίλια, 1/2 φλ. σταφίδες ξανθές.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε καλά το ρύζι καλά και το μισοβράζουμε μέσα σε 1 φλιτζάνι νερό, προσέχοντας να μην κολλήσει. Όταν πιει το νεράκι του, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά. Διαλύσουμε σε 2 κουταλιές της σούπας νεράκι, το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στο μείγμα μας μαζί με τις σταφίδες, τη στέβια και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά και 1-2 λεπτά και πασπαλίζουμε με κανέλα. Όταν κρυώσουν εντελώς, τα βάζουμε στο ψυγείο.
 
ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ
ΥΛΙΚΑ:
  3/4 φλ. ρύζι γλασέ, αλάτι στη μύτη του κουταλιού, 1/4 κουτ. γλ. κοπανισμένη μαστίχα, 2 κουτ.σουπ. κορν φλάουρ, 2 φλιτζ. νερό, ½ φλιτζ. ζάχαρη, 5 φλιτζ. γάλα φρέσκο, 1 βανίλια σε σκόνη, λίγη κανέλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε καλά το ρύζι καλά και το μισοβράζουμε μέσα στο νερό, προσέχοντας να μην κολλήσει. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη μαστίχα και ανακατεύουμε. Όταν το ρύζι βράσει, διαλύουμε το κορφ φλάουρ σε 2 κουταλιές νεράκι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας καλά.  Σερβίρουμε σε μπολάκια και  πασπαλίζουμε με τη σκόνη κανέλλας. Όταν κρυώσουν εντελώς, τα βάζουμε στο ψυγείο.
 
εμφάνιση σχολίων